Na Talasu vina iz Fruške Gore
Na obroncima južne strane Fruške gore nalazi se Atos Fructum i Vinarija Deurić koja je ovog vikenda bila domaćin brojnim gostima i poznatim ličnostima.
Pored proizvodnje jabuka, kojom se bavi Atos Fructum i devet sorti ovog voća posađenog na sto hektara, nalazi se prelep objekat, vinogradi i proizvodnja Vinarije Deurić.
Povod za okupljanje zvanica je prezentacija dva nova vina, Talas – Beli i Crveni. Beli Talas je kupaža šardonea i traminca, a Crveni Talas je pino noar, oba vina pored već postojećih etiketa Iskre i Šapata predstavljaju pravi poklon za hedoniste i ljubitelje vina.
Druženje je počelo uz vožnju na traktorima koji inače služe za transport jabuka,a za ovu priliku su preuređen u turističke voziće koji voze kroz plantaže jabuka i vinograde, sve do pudaraske kućice gde je goste dočekala zakuska i tamburaški orkestar.
Usledio je perfomans u okviru kojeg su zvanično pretstavljene nove etikete, a pre toga su se gostima obratili gospodin Mitar Deurić, zatim mladi enolog vinarije, Mirko Niškanović a program je vodio glumac Branislav Lečić. Gostima je poslužen domaći sok od jabuke, domaća rakija od jabuke i dva nova vina, dva Talasa.
Uz prelepu prirodu, laganu živu muziku, domaće specijalitete, okruženi mirisima jabuka i vina uživali su Jelena Bačić Alimpić, Milojko Pantić, Natalija Dević, Divna Milovanović, Branislav Lečić, Drina Pešić, Tanja Banjanin, Vesna Čipčić, Vladimir Cvetković, Nebojša i Dragana Grnčarski i mnogi drugi.
Foto: Nemanja Maraš