Natur šnicle u sosu od šampinjona + trikovi za pečenje sočnih svinjskih šnicli
Natur šnicle u sosu od šampinjona su sočne, ukusne i gotove za 40 minuta
Natur šnicle u sosu od šampinjona su ukusno i jednostavno jelo, koje može poslužiti i kako porodični ručak, ali i kao posluženje na slavljima. Priprema je jednostavna, a bogat i ukusan sos sprečava da šnicle budu suve, daje im sočnost i mekoću.
Trikovi za pravljenje sočne natur šnicle
Natur šnicle su jednostavno jelo, ali ih volimo samo ako ne budu presušene, već meke i sočne. Evo nekih trikova koji će vam omogućiti da vaše natur šnicle uvek budu preukusne.
- Kvalitet mesa: Ključ uspešne pripreme šnicli je odabrati visokokvalitetno meso. Birajte meko i sočno meso, kao što je teleći ili svinjski file.
- Priprema mesa: Pre pečenja, šnicle treba pravilno pripremiti. Uklonite višak masnoće i membrana, a zatim ih istucajte čekićem za meso.
- Marinada: Mariniranje šnicli dodaje ukus i mekoću. Koristite mešavinu maslinovog ulja, belog luka, soli, bibera, i svežih začina po želji. Ostavite meso da odstoji u marinadi najmanje 30 minuta ili preko noći.
- Temperatura mesa: Pre nego što stavite šnicle na roštilj ili tiganj, pustite ih da se zagreju na sobnoj temperaturi. Hladno meso će teže postići željeni stupanj pečenja.
- Pravilna temperatura: Pečite šnicle na visokoj temperaturi kako biste brzo zapekli spoljni sloj i zadržali vlagu unutar mesa. Koristite vruć roštilj ili tiganj.
- Ne okrećite često: Okretanje mesa previše često može sprečiti stvaranje lepe kore. Okrenite šniclu samo jednom tokom pečenja.
- Pravo vreme pečenja: Vreme pečenja zavisi od debljine šnicle i željenog stepena pečenja. Za srednje pečene šnicle, pečite ih oko 3-4 minuta sa svake strane. Koristite termometar za meso kako biste bili precizni
Nutritivna vrednost natur šnicli u sosu od šampinjona:
Kalorije: 662 kcal
Masti: 25g
Ugljeni hidrati: 60g
Proteini: 57g
Natur šnicle u sosu od šampinjona
Sastojci:
Članak se nastavlja posle reklama
500 grama svinjskih šnicli
300 grama šampinjona
dva čena belog luka
Članak se nastavlja posle reklama
2 kašikice senfa
mala kisela pavlaka
Članak se nastavlja posle reklama
2 glavice crnog luka
so i biber
Video recept za natur šnicle sa šampinjonima
Natur šnicle u sosu od šampinjona – priprema
- Pre pripreme, šnicle istući tučkom za meso, posoliti, pobiberiti i u tankom sloju premazati senfom
- Crni luk iseći na šnite i prodinstati na ulju. Kada omeška, dodati šnicle i peći ih
- Kada šnicle porumene, dodati i šampinjone sečene na listiće, te po potrebi još ulja ili vode i nastaviti dinstanje
- Kada su šnicle gotove, izvaditi ih sa strane
- Ubaciti sitno sečen beli luk i nastaviti sa dinstanjem luka i šampinjona, sve dok šampinjoni ne budu potpuno gotovi. Dodati kašikicu senga i jednu malu pavlaku, te dobro promešati u tiganju
- Vratiti šnicle u sos od šampinjona i služite tople
Prijatno!
Članak se nastavlja posle reklama
alisafarov/istock/gettyimagesplus