Gastro

Piletina s pečenim paprikama: Preukusan jesenji ručak

by Ranka Bulatović

10.10.2023
Piletina s pečenim paprikama: Preukusan jesenji ručak; piletina s paprikama
Piletina s pečenim paprikama: Preukusan jesenji ručak; piletina s paprikama
Piletina s pečenim paprikama: Preukusan jesenji ručak

Danas je na meniju piletina s pečenim paprikama. Ako volite piletinu i crvene paprike, preporučujemo vam da isporbate ovo preukusno i lagano jelo.

Piletina s pečenim paprikama: Topi se u ustima

Ako želite da obogatite jeseju trpeza, a volite paprike i piletinu, obavezno isprobajte ovo jelo. Vredi truda – verujte nam na reč. Piletina s pečenim paprikama se prosto topi u ustima i zadovoljiće i najveće sladokusce. Osnovni recept možete menjati po svojoj volji i dodavati i druge sastojke. Ne možete pogrešiti.

Crvene paprike nam nikada neće dosaditi i daju poseban šmek ovom jelu koje se može pripremati i s običnim paprikama baburama.

Sledeći video prikazuje jedan od načina kako možete pripremiti piletinu s paprikama:

Watch on TikTok

Kako mi pripremao ovo preukusno jelo

Sastojci:

  • 6 pilećih karabataka
  • 4 velike crvene paprike šilje
  • 1 veća glavica crnog luka, isečena na kriške
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 5 kašika ulja
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suvog ruzmarina
  • so i biber po ukusu
  • 1 šolja pilećeg bujona ili vode

Uputstvo:

  1. Uključite rernu da se greje na 220 stepeni Celzijusa.
  2. Operite crvene paprike šilje i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite paprike u prethodno ugrejanoj rerni 20-30 minuta, dok koža paprika ne postane tamno smeđa i naborana. Nakon što se paprike ispeku, izvadite ih iz rerne i stavite u plastičnu činiju i prekrijte kesom i krpom, kako bi se lakše oljuštile.
  3. Posolite i pobiberite karabatake i poređajte ih nauljenu šerpu. Prelite uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa dok ne porumene.
  4. Sipajte u šerpu dve kašike ulja i zagrejte ga na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte beli luk i pržite još dva minuta.
  5. Dodajte iseckane crvene paprike (prethodno oljuštene i isečene na komadiće). Dinstajte ih još nekoliko minuta.
  6. Dodajte suvi origano, suvi ruzmarin, so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Po želji možete dodati i malo paradajz pirea. ako volite ljuto, dodajte tucanu ljutu papričicu.
  7. Dodajte pečene karabatake i pileći bujon. Stavite šerpu u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok ne ispari skoro sva tečnost.

Prijatno!

Punjene paprike u bešamel sosu: Recept za najukusniji ručak