

Piletina s pečenim paprikama: Preukusan jesenji ručak
Danas je na meniju piletina s pečenim paprikama. Ako volite piletinu i crvene paprike, preporučujemo vam da isporbate ovo preukusno i lagano jelo.
Piletina s pečenim paprikama: Topi se u ustima
Ako želite da obogatite jeseju trpeza, a volite paprike i piletinu, obavezno isprobajte ovo jelo. Vredi truda – verujte nam na reč. Piletina s pečenim paprikama se prosto topi u ustima i zadovoljiće i najveće sladokusce. Osnovni recept možete menjati po svojoj volji i dodavati i druge sastojke. Ne možete pogrešiti.
Crvene paprike nam nikada neće dosaditi i daju poseban šmek ovom jelu koje se može pripremati i s običnim paprikama baburama.
Sledeći video prikazuje jedan od načina kako možete pripremiti piletinu s paprikama:
Watch on TikTok
Kako mi pripremao ovo preukusno jelo
Sastojci:
- 6 pilećih karabataka
- 4 velike crvene paprike šilje
- 1 veća glavica crnog luka, isečena na kriške
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 5 kašika ulja
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- so i biber po ukusu
- 1 šolja pilećeg bujona ili vode
Uputstvo:
- Uključite rernu da se greje na 220 stepeni Celzijusa.
- Operite crvene paprike šilje i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite paprike u prethodno ugrejanoj rerni 20-30 minuta, dok koža paprika ne postane tamno smeđa i naborana. Nakon što se paprike ispeku, izvadite ih iz rerne i stavite u plastičnu činiju i prekrijte kesom i krpom, kako bi se lakše oljuštile.
- Posolite i pobiberite karabatake i poređajte ih nauljenu šerpu. Prelite uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa dok ne porumene.
- Sipajte u šerpu dve kašike ulja i zagrejte ga na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte beli luk i pržite još dva minuta.
- Dodajte iseckane crvene paprike (prethodno oljuštene i isečene na komadiće). Dinstajte ih još nekoliko minuta.
- Dodajte suvi origano, suvi ruzmarin, so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Po želji možete dodati i malo paradajz pirea. ako volite ljuto, dodajte tucanu ljutu papričicu.
- Dodajte pečene karabatake i pileći bujon. Stavite šerpu u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok ne ispari skoro sva tečnost.
Prijatno!