Brze pancerote bez kvasca

by | oktobar 27, 2023
pancerote bez kvasca

Recept za pancerote bez kvasca omogućava vam brzu i laku pripremu, a čak ih možete peći i u rerni!

Pancerote, također poznate kao „panzerotti“ potiču iz Italije. Ovo jelo je karakteristično za južne regione Italije, posebno Apuliju. Pancerote su slične kalconima ili pitama, ali su oblikovane kao male polukružne pite i obično se prave od istog tankog testa od brašna, vode i soli. Punjenje može biti različito, uključujući sir, paradajz, šunku, masline i druge sastojke.

Pancerote – nutritivna vrednost

Kada izaberete pancerote, izabrali ste pre svega ukusnu hranu. One sadrže visok nivo masti i ugljenih hidrata, ali su izuzetno site. Ako želite da smanjite unos masti, pancerote spremljene po ovom receptu možete peći u rerni.

Pancerota od oko 150 grama ima između 400 i 550 kalorija.

Recept za pancerote bez kvasca

Sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama

500 grama brašna

1 prašak za pecivo

2 dcl jogurta

Članak se nastavlja posle reklama

2 dcl mlake vode

250 grama tvrdog sira, narendanog

Članak se nastavlja posle reklama

200 grama šunkarice, narendane

200 gr ukišeljenih šampinjonaOd

kečap

so

ulje za prženje

Članak se nastavlja posle reklama

Kako se prave pancerote bez kvasca?

Priprema:

  1. Pomešajte suve sastojke (brašno, suvi kvasac, prašak za pecivo, so) u jednoj većoj posudi
  2. Dodajte jogurt i polovinu vode i mutite dok ne dobijete testo bez grudvica. Dodajite ostatak vode postepeno
  3. Ostavite testo da odstoji 15 minuta
  4. Od testa napravite valjak, pa ga isecite na komadiće. Od komadića napravite kuglice, a potom ih razvijte oklagijom ili rukom.
  5. Testo premažite kečapom, ubacite kašiku sira, kašiku šunkarice i malo šampinjona. Zatvorite pancerotu
  6. Pržite u dubokom ulju sa obe strane, dok ne porumeni

Prijatno!

Pancerote bez kvasca – video recept

vanderje/istock/gettyimagesplus