Brza krem čorba od povrća: Prepuna minerala i vitamina
Danas nam treba nešto brzo, lagano – ali ukusno. Zato smo odlučili da to bude brza krem čorba od povrća. Prava riznica hranljivih materija.
Ako hoćete da snabdete svoje telo dragocenim vitaminima i mineralima, a da ne potrošite sate i sate na pripremu hranu, napravite čorbu od povrća.
Kako se priprema brza krem čorba od povrća
Prvi korak – otvorite ostavu i frižider i vidite šta imate na raspolaganju, jer preukusnu i zdravu čorbu od povrća možete napraviti od svega – i na bezbroj načina. A ovo je naš recept:
Recept za brzu krem čorbu od povrća
Sastojci:
- 4 krompira srednje veličine, isečena na kockice
- 1 srednja glavica crnog luka, isečena na kockice
- 2 stabljike celera, sitno iseckane
- 2 velike šargarepe, isečene na kockice
- 1 ½ šolja zamrznutog graška
- 1 ½ šolja zamrznutog kukuruza šećerca
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 litar bujona od povrća
- 1 šolja mleka ili biljnog mleka
- 2 kašičice sušenog timijana
- 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna
- 2 kašike ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
- Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte celer i šargarepu. Dinstajte 4-5 minuta.
- Dodajte iseckani krompir, timijan i beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodajte čorbu od povrća. Stavite smešu da provri, pa kuvajte dok povrće ne omekša, oko 20 minuta.
- Sklonite šerpu sa šporeta i izmiksajte čorbu štapnim mikserom. Povrće možete potpuno izblendati ili izdvojiti jedan deo, pa ga pomešati s izmiksanim.
- Vratite šerpu na šporet i dodajte grašak, kukuruz i mleko. Posolite i pobiberite. Kuvajte oko 5 minuta, pa sklonite sa šporeta.
- Servirajte čorbu i pospite je seckanim peršunom. Služite čorbu uz integralni hleb ili dvopek.
A u nastavku možete pogledati i fantastičan video recept za pripremu krem čorbe, ali od pečenog povrća, koji smo pronašli na Instagramu:
View this post on Instagram
Tetiana_Chudovska/gettyimages.co.uk