Brza pita sa jogurtom: Jeftina i ukusnija od pite sa sirom

by | februar 1, 2024
Brza pita sa jogurtom: Jeftina i ukusnija od pite sa sirom

Brza pita sa jogurtom jedna je od najjednostavnijih i najukusnijih pita koje ćete probati. Mnogi kažu da je ukusnija od klasične pite sa sirom.

Jede vam se pita, a nemate sira u kući i mrzi vas da odete do marketa? Napravite pitu sa jogurtom. Mekana je, sočna i preukusna. Kada je jednom probate, često ćete je praviti. A odlična je i za doček gostiju koji su se najavili u poslednji čas.

Brza pita sa jogurtom: Zašto su nam toliko važni probiotici

Budući da su respiratorne infekcije u punom jeku i da imunološkom sistemu treba pružiti maksimlnu podršku, dobro bi bilo da svakog dana popijete šolju jogurta. Razlog je taj što jogurt sadrži dragocene probiotike koji su neophodni za očuvanje zdravlja creva. A zdrava creva su ključna za jak imunitet.

Ako ste na terapiji antibiticima (a mnogi ovih dana jesu), sigurno vam je lekar preporučio da uzimate i probitike, jer antibiotici uništavaju ne samo loše, nego i dobre bakterije u crevima. To dovodi do poremećaja crevne mikroflore što može dodatno oslabiti već narušen imunitet. Zato redovno konzumirajte jogurt ili kefir koji je takođe odličan izvor probiotika (mnogi ga  sami prave kod kuće).

Na internetu možete pronaći različite recepte za pripremu pite sa jogurtom, a pažnju nam je privukao recept sa domaćim korama koji smo pronašli na Jutjubu:

Članak se nastavlja posle reklama

Recept za brzu pitu sa jogurtom

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 4 jaja
  • 2 šolje jogurta
  • 1/2 šolje ulja
  • 1/2 šolje kisele vode
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Premažite tepsiju uljem
  2. Umutite jaja mikserom. Postepeno dodajite preostale sastojke i dobro umutite.
  3. U pomazanu tepsiju najpre stavite dve kore, ali tako da obuhvate i ivice tepsije. Zatim premažite umućenom smesom.
  4. Ponavljate sve dok ne utrošite sve kore i sav fil. Poslednju koru premažite uljem i pecite pitu u zagrejanoj rerni sve dok ne porumeni.
  5. Služiti toplo uz jogurt ili kefir.

Prijatno!

vkuslandia/gettyimages.com