Brze pogačice sa čvarcima: Od njih nema ništa ukusnije

by | oktobar 24, 2023
Brze pogačice sa čvarcima: Od njih nema ništa ukusnije; pogačice sa čvarcima u korpi

Kakva bi to jesenja kuhinja bila bez nezamenljivih pogačica sa čvarcima. Zato smo vam pripremili recept za brze pogačice sa čvarcima.

Kako vreme postaje hladnije, raste naša potreba za kaloričnijom hranom koja će nas ugrejati. Ali to nije glavni razlog što toliko volimo pogačice sa čvarcima. Volimo ih zato što su toliko ukusne. I podsećaju nas na detinjstvo i toplu bakinu kuhinju.

Brze pogačice sa čvarcima: Kako im odoleti

Da, znamo da pogačice i čvarci ne spadaju u niskokalorične namirnice i da treba da ih zaobiđu svi koji su na dijeti, ali nama to teško polazi za rukom. Ko bi im odoleo… I ko bi pojeo samo jednu… No, ne očajavajte, dve-tri pogačice nedeljno neće pokvariti liniju.

Na internetu se može naći bezbroj različitih recepata za pripremu pogačica sa čvarcima, a nama je privukao pažnju jedan recept za pogačice sa TikTok-a. Možda i vas inspiriše da malo eksperimentišete i isprobate malo drugačije pogačice:

@savourontario These savoury bacon and cheese scones make for a delicious buttery treat and are perfect for brunch! Add as much bacon and cheese as your heart desires. #localdairy #makeitlegendairy #ontariodairy #ontariocheese #supportlocal #recipes #cheesyscones #snacks #foryou ♬ Goo Goo Muck – The Cramps

Članak se nastavlja posle reklama

Kako mi pripremamo pogačice sa čvarcima

Sastojci:

  • 2 šolje pšeničnog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 šolje čvaraka
  • 1/4 šolje maslaca (ili margarina)
  • 1/2 šolje kisele pavlake
  • 1/2 šolje mleka
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • Kim ili susam za posipanje (po želji)

Priprema:

  1. Prethodno zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Obložite pleh za pečenje papirom za pečenje.
  2. U velikoj činiji, pomešajte pšenično brašno, so i prašak za pecivo.
  3. Dodajte čvarke i promešajte ih sa suvim sastojcima.
  4. U drugoj činiji, rastopite maslac, pa dodajte kiselu pavlaku i mleko. Dobro promešajte.
  5. Spojite mokre i suve sastojke, pa promešajte dok ne dobijete testo. Ako je testo suviše suvo, dodajte malo mleka kako biste ga omekšali.
  6. Testo razvaljajte na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 1 cm.
  7. Pomoću modle ili čaše, izrežite krugove ili druge oblike po vašem izboru i prebacite ih na pripremljen pleh.
  8. Umutite jaje i premažite svaku pogačicu.
  9. Posipajte kim ili susam preko pogačica, ako želite.
  10. Pecite pogačice u prethodno zagrijanoj rerni 15-20 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.
  11. Izvadite pogačice iz rerne i ostavite ih da se malo prohlade pre posluživanja.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Brze projice sa sirom: Savršene za doručak ili večeru

AniHobel/gettyimages.co.uk