Brze posne lepinjice: Samo tri sastojka, a preukusne su

by | avgust 19, 2024
brze posne lepinjice

Brze posne lepinjice prave se od samo tri sastojka, a preukusne su!

Za pripremu ovih posnih lepinjica koriste se svega tri sastojka – meko brašno, ključala voda i prstohvat soli.
Ovaj recept za lepinje je odličan jer je jednostavan i brz za pripremu, a daje savršeno mekane i ukusne hlepčice. Kombinacija ključale vode i mekog brašna omogućava da testo bude glatko i lako za oblikovanje, dok prženje u ulju čini lepinje hrskavim spolja, dok su unutra mekane i vazdušaste. Ovaj recept ne zahteva kvasac, što značajno skraćuje vreme pripreme, idealno za brze obroke. Sve u svemu, jednostavnost i brzina čine ovaj recept vrlo pogodnim za svakodnevnu upotrebu.
Možete ih služiti uz omiljene namaze, varivo od povrća ili dane mrsa, uz sir.

Kako se prave brze posne lepinjice?

Sastojci:
300g mekog brašna
200ml ključale vode
Prstohvat soli
Ulje za prženje

Priprema:
U veliku posudu stavite prstohvat soli, pa prelijte ključalom vodom.

  • Promešajte, a zatim postepeno dodajte meko brašno dok mesite masu dok ne postane kompaktna.
  • Kada dobijete tvrdu masu, zamesite je dok postane glatka.ž
  • Podelite testo na 8 delova i oblikujte ih u loptice.
  • Pokrijte krpom i ostavite da odstoji nekoliko minuta dok pripremate tiganj i ulje.
  • U tiganj sipajte oko 1cm ulja i ostavite da se zagreje.
  • Razvucite loptice pomoću oklagija u krugove željene debljine.
  • Kada se ulje zagreje, pustite prvu lepinjicu u tiganju. Kada se podigne na površinu, prelijte je uljem.
  • Okrećite lepinjice kada se naduvaju, svaka strana bi trebalo da se prođe oko 15 sekundi.
  • Stavite ih na ubrus da se ohlade i upiju višak masnoće.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama
GreenArtPhotography/GettyImages