Brze projice sa sirom: Savršene za doručak ili večeru

by | oktobar 17, 2023
Brze projice sa sirom: Savršene za doručak ili večeru; servirane brze projice

Jedna od asocijacija na jesen i zimu su nam i brze projice sa sirom koje prosto obožavamo. Lako i brzo se pripremaju i preukusne su.

Projice, osim sa sirom, možete pripremati i sa: šunkom ili spanaćem i ostalim povrćem. Sve zavisi od ukusa. Proju možete peći i u običnoj tepsiji, na starinski način. Ali, ako volite proju, preporučujemo vam da nabavite kalup za projice. Mnogo su ukusnije i brže se ispeku.

Brze projice sa sirom: Ne mogu da ne uspeju

Proja je staro tradicionalno jelo koje je sve do danas ostalo aktuelno i popularno. Projice se mogu pripremati tokom cele godine, ali najčešće ih pripremamo na jesen i zimu. Dobra strana je i to što postoji bezbroj varijacija, jer se projice mogu pripremati na različite načine. Mi smo navikli na slane, ali proja može biti i slatka.

Na TikToku se mogu naći različiti recepti za pripremu projica, a ovo je jedan od najjednostavnijih:

@laurenschell2 Homemade corn bread muffins ✨ #cornbread #muffins #homemade #baking #fyp #foryoupage @smartlogel ♬ original sound – abbycates

Članak se nastavlja posle reklama

Kako se pripremaju

Sastojci:

  • 2 šolje kukuruznog brašna
  • 1/2 šolje pšeničnog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 šolje ulja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 jaje
  • 1/2 šolja sitnog sira ili nekog drugog, po izboru
  • 2-3 kašike mleka (po potrebi)
  • maslac (za premazivanje kalupa za projice)

Priprema:

  1. Prethodno zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Premažite kalup za projice otopljenim maslacem ili uljem. Ili u svaki kalup stavite po jednu korpicu za mafine.
  2. U većoj činiji, pomešajte kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i so.
  3. U drugoj činiji, umutite jaje, pa dodajte ulje, jogurt i sir. Dobro promešajte sve sastojke.
  4. Spojite suve i mokre sastojke i dobro promešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ako je smesa suviše gusta, dodajte malo mleka kako biste je razredili.
  5. Sipajte smesu u kalupe za projice i poravnajte ga.
  6. Pecite projice u prethodno zagrijanoj rerni 20-25 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe.
  7. Izvadite projice iz rerne i ostavite ih da se malo prohlade.
  8. Služite brze projice sa sirom tople uz kiselo mleko, kefir ili jogurt.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama
from_my_point_of_view/gettyimages.co.uk