Brzi kolač s jabukama: Sve sastojke već imate u kući
Ako vam se jede nešto slatko i da se pritom brzo priprema, napravite brzi kolač s jabukama. Toliko je ukusan da ćete ga stalno praviti.
Ono što je najbolje kod ovog kolača, osim što se brzo priprema i preukusan je, jeste to što sve sastojke već imate u kući.
Brzi kolač s jabukama: Nema mu ravna
Da biste pripremili brzi kolač od jabuka, trebaće vam: jabuke, brašno, šećer, jaja, brašno, malo soli i malo cimeta. Ne može jednostavnije. A rezultat je fantastičan. Ovo je jedan od onih kolača koji se pojedu za 5 minuta, bez obzira na količinu koju ste napravili. Samo jedna mala napomena što se tiče cimeta koji je obavezan sastojak u svim kolačima s jabukama. Nije svejedno da li koristite cejlonski (kupuje se u bolje snabdevenim marketima i prodavnicama zdrave hrane) ili kasija cimet (to je onaj što se kupuje u kesicama u prodavnicama).
Cejlonski cimet (Cinnamomum verum): On je blažeg ukusa i sadrži mnogo manje količine jedinjenja poznatog kao kumarin. Kumarin u velikim količinama može biti štetan za jetru.
Kasija cimet (Cinnamomum cassia): Kasija cimet je mnogo zastupljeniji na tržištu i često se naziva „kineski cimet“. On ima jači i nešto oštriji ukus od cejlonskog cimeta. Međutim, kasija cimet sadrži više kumarina i konzumacija većih količina može biti rizična po zdravlje.
Na društvenim mrežama može se naći ogroman broj recepata za pripremu kolača od jabuka, a mi smo izdvojili sledeći:
@nurhkasim Spiced apple cake with cream cheese whipped cream. Recipe in bio #fyp #foryou #dessert #recipe #fall #fallrecipes #apple #appledessert #cake #layercake #easydessert ♬ original sound – Nur Kasim
Kako mi pripremamo ovaj kolač
Sastojci:
- 3 veće jabuke
- 4 jajeta
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- prašak za pecivo
- pola kašičice cejlonskog cimeta
- prstohvat soli
Priprema:
- Oljuštite i izrendajte jabuke.
- Umutite 4 belanca i prstohvat soli. Dodajte 4 žumanca i šećer. Dobro umutite.
- U umućena jaja dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet. I dobro umutite.
- Na kraju dodajte jabuke i promešajte kašikom.
- Prespite smesu u podmazanu tepciju ili obloženu papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijusa sve dok kolač ne porumeni.
Prijatno!