Brzi kolač s jabukama: Sve sastojke već imate u kući

by | novembar 6, 2023
Brzi kolač s jabukama: Sve sastojke već imate u kući

Ako vam se jede nešto slatko i da se pritom brzo priprema, napravite brzi kolač s jabukama. Toliko je ukusan da ćete ga stalno praviti.

Ono što je najbolje kod ovog kolača, osim što se brzo priprema i preukusan je, jeste to što sve sastojke već imate u kući.

Brzi kolač s jabukama: Nema mu ravna

Da biste pripremili brzi kolač od jabuka, trebaće vam: jabuke, brašno, šećer, jaja, brašno, malo soli i malo cimeta. Ne može jednostavnije. A rezultat je fantastičan. Ovo je jedan od onih kolača koji se pojedu za 5 minuta, bez obzira na količinu koju ste napravili. Samo jedna mala napomena što se tiče cimeta koji je obavezan sastojak u svim kolačima s jabukama. Nije svejedno da li koristite cejlonski (kupuje se u bolje snabdevenim marketima i prodavnicama zdrave hrane) ili kasija cimet (to je onaj što se kupuje u kesicama u prodavnicama).

Cejlonski cimet (Cinnamomum verum):  On je blažeg ukusa i sadrži mnogo manje količine jedinjenja poznatog kao kumarin. Kumarin u velikim količinama može biti štetan za jetru.

Kasija cimet (Cinnamomum cassia): Kasija cimet je mnogo zastupljeniji na tržištu i često se naziva „kineski cimet“. On ima jači i nešto oštriji ukus od cejlonskog cimeta. Međutim, kasija cimet sadrži više kumarina i konzumacija većih količina može biti rizična po zdravlje.

Članak se nastavlja posle reklama

Na društvenim mrežama može se naći ogroman broj recepata za pripremu kolača od jabuka, a mi smo izdvojili sledeći:

@nurhkasim Spiced apple cake with cream cheese whipped cream. Recipe in bio #fyp #foryou #dessert #recipe #fall #fallrecipes #apple #appledessert #cake #layercake #easydessert ♬ original sound – Nur Kasim

Kako mi pripremamo ovaj kolač

Sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 3 veće jabuke
  • 4 jajeta
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • prašak za pecivo
  • pola kašičice cejlonskog cimeta
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Oljuštite i izrendajte jabuke.
  2. Umutite 4 belanca i prstohvat soli. Dodajte 4 žumanca i šećer. Dobro umutite.
  3. U umućena jaja dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet. I dobro umutite.
  4. Na kraju dodajte jabuke i promešajte kašikom.
  5. Prespite smesu u podmazanu tepciju ili obloženu papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijusa sve dok kolač ne porumeni.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

 

ArtCookStudio/gettyimages.co.uk