Brzi ručak za celu porodicu: Gotov za 20 minuta – i bez šporeta!

by | jun 19, 2024
Brzi ručak za celu porodicu: Gotov za 20 minuta - i bez šporeta!

Nikom se danas ne provodi vreme u kuhinji pored šporeta. Zato danas spremamo brzi ručak, ukusan i zdrav. Treba vam samo 20 minuta da ga pripremite.

Na ove vrućine niko ne želi da stoji iznad šporeta i kuva, zato su tu fenomenalne obrok salate. Preukusne, brzo se pripremaju i najzdravija su moguća opcija za ručak ili večeru.

Brzi ručak ujedno je i najzdraviji koji možete napraviti

Obrok salate su deo čuvene, mediteranske ishrane koja važi za jednu od najzdarvijih na svetu. Tajna je u zdravim sastojcima, a osnova su zelena salata, tunjevina i maslinovo ulje. Sastojke možete dodavati po želji.

Ako u salatu dodate avokado, semenke i orašaste plodove, snabdećete svoje telo dragocenim masnoćama, naročito omega-3 masnim kiselinama koje, između ostalog, čuvaju mozak i srce. A povrće će obezbediti dragocene vitamine, minerale, antioksidante i ostale hranljive sastojke. Umesto tunjevine, u salatu možete dodati kuvana jaja, kuvanu ćuretinu ili kuvanu piletinu – to su odlični i zdarvi izvori proteina, kao i sir.

Na internetu možete pronaći bezbroj ideja za pripremu obrok salate, a mi sa vama delimo  video recept za brzi ručak koji smo pronašli na Instagramu:

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели healthy recipes & lifestyle | become the best you! (@thehealthy_version)

Recept za brzi ručak za celu porodicu

Sastojci za 4 osobe:

  • 2 konzerve tunjevine u komadima
  • 1 velika glavica zelene salate
  • 2 manja avokada
  • 8 kašika kukurza šećerca
  • 1 veliki krastavac
  • 2 velika paradajza
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 8 maslina
  • 50 g oraha
  • 25 g suncokretovog semena
  • 150 g feta sira
  • so po ukusu
  • balzamiko sirće
  • maslinovo ulje
  • sveži bosiljak

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Ocedite  tiunjevine i usitnite je viljuškom.
  2. Operite i iscepkajte zelenu salatu.
  3. Oljuštite i isecite crveni luk na tanke kriške. Oljuštite i isecite krastavac na kolutove. Operite i sitno iseckajte paradajz. Masline presecite napola.
  4. Pomešjte povrće, tunjevinu, avokado, feta sir isečen na kockice, orahe i semenke suncokreta. Posolite i začine maslinovim uljem i balzamiko sirćetom. Pospite listićima bosiljka.
  5. Po želji možete dodati i ostalo začinsko bilje.

Prijatno!

5PH/gettyimages.com