Brzi ručak za celu porodicu: Gotov za 20 minuta – i bez šporeta!
Nikom se danas ne provodi vreme u kuhinji pored šporeta. Zato danas spremamo brzi ručak, ukusan i zdrav. Treba vam samo 20 minuta da ga pripremite.
Na ove vrućine niko ne želi da stoji iznad šporeta i kuva, zato su tu fenomenalne obrok salate. Preukusne, brzo se pripremaju i najzdravija su moguća opcija za ručak ili večeru.
Brzi ručak ujedno je i najzdraviji koji možete napraviti
Obrok salate su deo čuvene, mediteranske ishrane koja važi za jednu od najzdarvijih na svetu. Tajna je u zdravim sastojcima, a osnova su zelena salata, tunjevina i maslinovo ulje. Sastojke možete dodavati po želji.
Ako u salatu dodate avokado, semenke i orašaste plodove, snabdećete svoje telo dragocenim masnoćama, naročito omega-3 masnim kiselinama koje, između ostalog, čuvaju mozak i srce. A povrće će obezbediti dragocene vitamine, minerale, antioksidante i ostale hranljive sastojke. Umesto tunjevine, u salatu možete dodati kuvana jaja, kuvanu ćuretinu ili kuvanu piletinu – to su odlični i zdarvi izvori proteina, kao i sir.
Na internetu možete pronaći bezbroj ideja za pripremu obrok salate, a mi sa vama delimo video recept za brzi ručak koji smo pronašli na Instagramu:
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Recept za brzi ručak za celu porodicu
Sastojci za 4 osobe:
- 2 konzerve tunjevine u komadima
- 1 velika glavica zelene salate
- 2 manja avokada
- 8 kašika kukurza šećerca
- 1 veliki krastavac
- 2 velika paradajza
- 1 manja glavica crvenog luka
- 8 maslina
- 50 g oraha
- 25 g suncokretovog semena
- 150 g feta sira
- so po ukusu
- balzamiko sirće
- maslinovo ulje
- sveži bosiljak
Priprema:
- Ocedite tiunjevine i usitnite je viljuškom.
- Operite i iscepkajte zelenu salatu.
- Oljuštite i isecite crveni luk na tanke kriške. Oljuštite i isecite krastavac na kolutove. Operite i sitno iseckajte paradajz. Masline presecite napola.
- Pomešjte povrće, tunjevinu, avokado, feta sir isečen na kockice, orahe i semenke suncokreta. Posolite i začine maslinovim uljem i balzamiko sirćetom. Pospite listićima bosiljka.
- Po želji možete dodati i ostalo začinsko bilje.
Prijatno!