Imamo najbolji recept za pileći paprikaš

by | jul 19, 2024
Imamo najbolji recept za pileći paprikaš

Paprikaš je jedno od onih jela koje svi vole. Brzo se sprema i još brže pojede. A mi imamo najbolji recept za pileći paprikaš.

Porcija paprikaša snabdeće vaše telo neophodnim proteinima, vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima. Ovo jelo možete  prilagoditi svom ukusu dodavanjem drugih vrsta povrća ili začina. Samo obratite pažnju na količinu soli i ulja koje koristite kako biste održali jelo zdravim.

Ovo je najbolji recept za pileći paprikaš

Pileći paprikaš nije samo preukusno jelo koje se brzo i lako priprema, već je i veoma hranljivo i zdravo jelo. A zdravim ga čine sledeći sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama
  • Pileće meso je izvor visokokvalitetnih proteina, vitamina B i minerala kao što su fosfor i selen.
  • Paprike su bogate vitaminom C, antioksidansima i vlaknima.
  • Crni i beli luk dodaju aromu i sadrže antioksidanse koji podržavaju imunološki sistem.
  • Paradajz je dobar izvor vitamina C, A, kalijuma i dragocenog likopena.
  • Ljuta papričica daje pikantan ukus, a njen glavni sastojak kapsaicin je jedan od najmoćnijih čuvara našeg zdravlja.

Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa, isečenih na kocke
  • 2 veće crvene paprike, isečene na kockice
  • 1 veća paprika babura, isečena na kockice
  • 1 veća glavica crnog luka, isečena na sitne kockice
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 paradajza, isečena na kockice
  • 2 kašike paradajz paste
  • 2 kašike ulja (maslinovo ili suncokretovo)
  • 1 kašika aleve paprike
  • oo i biber po ukusu
  • 500 ml pileće supe ili vode
  • 1/2 kašičice tucanje ljute paprike (opciono, ako volite ljuto)

Uputstvo:

  1. U velikom loncu, zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte ih dok ne postanu staklasti.
  2. Dodajte piletinu i pržite dok ne porumeni sa svih strana.
  3. Dodajte crvenu i papriku baburu, paradajz, paradajz pastu, crvenu papriku u prahu, so, biber i ljutu papričicu (opciono). Promešajte.
  4. Sipajte pileću supu (ili vodu) preko svega i pustite da jelo proključa.
  5. Smanjite temperaturu na nisku i pokrijte lonac. Neka se paprikaš krčka oko 30-40 minuta dok piletina ne bude mekana i sočna.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama
@aliyah_tejada I’m lying!! I’m always hungry!! #bolitasdepapa #paparellena ##appetizer##bocadillo##picaderadominicana##carnemolida##queso##cheesepull##meatandcheese##potato##hispanicfood##groundbeef ♬ original sound – Kgm Motau

 

Članak se nastavlja posle reklama
larik_malasha/gettyimages.co.uk