

Italijanski kolač od jabuka: Najbolji koji smo do sada probali
Najavili su pad temperature i kišu, a mi znamo kako ćemo se zagrejati i sačuvati dobro raspoloženje. Pomoći će nam italijanski kolač od jabuka.
Mekani, sočni kolač sa laganom aromom citrusa i vanile, i obiljem jabuka – to morate da probate. Verovatno za svaki kolač od jabuka kažemo da je najukusniji, jer ih prosto obožavamao. I nikada nam neće dosaditi da isprobavamo nove recepte. A dana sa vama delimo jednostavan, a odličan recept za kolač od jabuka na italijanski način.
Kako se pravi italijanski kolač od jabuka
Racept za kolač od jabuka
Sastojci:
- 3-4 jabuke
- ½ limuna
- 3 jajeta
- 140 g šećera
- 120 ml ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
Priprema:
- Pripremite svoje sastojke. Zagrejte rernu na 180°C. Okrugli pleh prečnika 23 cm obložite papirom za pečenje.
- Oljuštite jabuke. Polovinu jabuka isecite na sitne kockice, a drugu polovinu na tanke kriške. Narendajte koru limuna na najsitnije rende.
- Odvojiti žumanca od belanaca (jaja prethodno treba da odstoje nekoliko sati na sobnoj temperaturi). Pomešajte brašno i prašak za pecivo.
- Umutite belanca i prstohvat soli mikserom dok se ne dobije čvrst sneg. Polako dodajite žumanca i šećer. Kada se dobro umuti, dodajte ulje i ekstrakt vanile. Polako dodajite brašno. Mutite dok se ne dobije glatka smesa.
- U testo dodajte jabuke iseckane na kockice i limunovu koricu i promešajte varjačom. Sipajte testo u kalup. Preko poređajte kriške jabuke.
- Pecite kolač u zagrejanoj rerni 30-40 minuta. Bocnite čačkalicom da proverite da li je dovoljno pečen.
Prijatno!