Jednostavna gibanica s kiselom vodom spremna za tili čas
Jednostavna gibanica s kiselom vodom jedna je od najukusnijih i najbržih pita koje ćete ikad probati. Lagana je, nije masna i sprema se za tili čas.
Imate samo pola sata, a želite da pripremite nešto ukusno za ručak ili večeru? Naš predlog je gibanica sa sirom i kiselom vodom. Ništa brže i ukusnije nismo spremali…
Jednostavna gibanica s kiselom vodom koja svima uspeva
Ne postoji šansa da nešto zabrljate kada je priprema gibanice s kiselom vodom u pitanju. Toliko je jednostavna. I nije skupa. Osim sa sira, ako želite, u gibanicu možete dodati i sastojke po želji: spanać, blitvu, jogurt, susam… Ova pita odlična je i za sutradan. Pa ako je spremate za večeru, ono što ostane možete poneti sutradan na posao, za užinu.
Gibanica ne ide bez kiselog mleka, jogurta ili kefira. Šta god od ovo troje da odaberete, mnogo ćete učiniti za svoje zdravlje. Ovi mlečni napici sadrže dragocene probiotske bakterije koje jačaju imunitet, olakšavaju probavu, održavaju balans crevne mikroflore, jačaju kosti…
Svako gibanicu sprema na svoj način. O tome svedoči i ogromanbroj različitih recepata koje možete pronaći na internetu. Na Instagramu smo našli zanimljiv, jednostavan video recept za pripremu gibanice koji ćemo sigurno isprobati prvom prilikom:
View this post on Instagram
Kako mi pripremamo gibanicu s kiselom vodom
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 4 jajeta
- 500 g sitnog sira
- 500 ml kisele vode
- so po ukusu
- malo ulja
Priprema:
- Iscepkajte prstima kore za pitu.
- Umutite jaja i dodajte sir. Dobro promešajte.
- Dodajte kiselu vodu i so. Promešajte.
- Polako dodajite iscepkane kore i lagano mešajte.
- Prespite smesu u podmazanu tepsiju i pecite urerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni.
- Služiti toplo uz jogurt ili kefir.
Prijatno!