Kalifornijska piletina: Savršen obrok za početak detoksa
Kalifornijska piletina sa avokadom, paradajzom i orasima je odličan obrok kojim možete početi svoj detoks. Evo kako se priprema
Kalifornijska piletina je jedan od onih ukusnih i zasitnih obroka koji predstavljaju odlično rešenje ako ste na početku svog detoksa. Čulo ukusa će definitivno biti zadovoljeno, nećete osećati glad, vaše će telo dobiti sve neophodne nutritijente, a jetri i bubrezima će napokon laknuti nakon praznične teške hrane.
Zašto je kalifornijska piletina dobra za početak detoksa?
Ovo je u suštini večera bazirana na piletini i pirinču, ali je, za razliku od većine ovakvih recepata, zaista ukusa i nimalo dosadna! U pitanju je pravi vatromet senzacija. Grilovana piletina sa začinima koji podstiču varenje, kombinuje se sa paprikama (antioksidansi i vitamin C), tikvicama (vlakna), avokadom (B vitamin i dobre masnoće), paradajzom (vitamini C i E) i izmrvljenim sirom (proteini). Ova laka, zdrava hrana je definitivno hranljiva, a svaki, do poslednjeg sastojka je promišljeno odabran. Ovaj obrok, zahvaljujući avokadu i tikvicama, poboljšava rad creva i pomaže ćišćenje jetre.
Kako se pravi kalifornijska piletina?
Sastojci:
Pileće grudi, 500 grama
Pirinač, šoljica
Čeri paradajz, 4 – 5 komada
Avokado, 1 komad
Tikvica, manja
Crvena paprika, 2 komada
10 oraha,
30 grama kozjeg sira
maslinovo ulje, beli luk, biber, so
Priprema kalifornijske piletine
- Pirinač oprati i obariti dok ne omekša, ocediti i ostaviti sa strane.
- Pariku iseći na šnite, kao i tikvice i izgrilovati u tiganju.
- Pileća prsa narezati na tanke šnicle, pa izgrilovati u istom tiganju, u tečnosti od povrća i na kašičici ulja. Izvaditi gotovu piletinu i staviti sa strane, a u masnoći ostaloj od grilovanja prodinstati pirinač.
- Izgnječiti avokado i blago ga posoliti.
- Popržiti orahe.
- Poslužiti kašu od avokada, grilovano povrće, piletinu i orahe. Dodati komad sira i čeri paradajz sečen na kriške.
Prijatno!