Kiš s povrćem i mlevenim mesom: Imamo najbolji recept
Danas je na meniju carsko jelo – kiš s povrćem i mlevenim mesom. To je jedno od najukusnijih jela koje smo probali.
Kiš s mlevnim mesom i povrćem je jedno od onih jela koje bismo jeli svaki dan jer je preukusno. I nije ga teško pripremiti.
Kiš s povrćem i mlevenim mesom: Ukus koji se pamti
Za ukusno jelo vredi potrošiti malo više vremena, a jedno od tih jela je i kiš s mlevenim mesom. Možete ga praviti s junetinom, svinjetinom, ovčetinom, ćuretinom, piletinom – preukusan je u svim varijantama. I možete mu dodavati razno povrće (paprike, praziluk, grašak, tikvice…).
Na TikTok-u možete pronaći najraznovrsnije recepte za pripremu kiša s mlevenim mesom. Nama je privukao pažnju sledeći recept:
@nisrinezermani Réponse à @Violet #quiche ♬ son original – ALGERIA
Članak se nastavlja posle reklama
Najbolji recept za kiš s povrćem i mlevenim mesom
Sastojci:
Za testo:
- 150 g pšeničnog brašna
- 150 g integralnog speltinog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 80 g putera
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 125 ml vode
Za nadev:
Članak se nastavlja posle reklama
- 500 g mlevenog mesa (po izboru)
- 3 glavice crnog luka
- 1 veći praziluk
- 1 veća šargarepa
- 1 veća paprika babura
- 200 ml bujona od povrća
- 2 kašike ulja
- 3 jajeta
- 100 ml mleka
- prstohvat muskatnog oraščića
- 1/2 kašičice aleve paprike
- 50 g narendanog parmezana
- so i biber po ukusu
Priprema:
- Najpre napravite testo. Pomešajte pšenično i spelinoi brašno, kvasac, so i šećer, dodajte otopljen puter i mlaku vodu. Mesite sve dok se ne dobije glatko testo. Ostavite da naraste na toplom mestu ili ga stavite u rernu zagrejanu na 50 stepeni.
- Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi ipropržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Zatimdodajte sitno iseckan praziluk, sitnpo iseckanu šargarepu i sitno iseckanu papriku. Dinstajte dva do tri minuta.
- Dodajte mleveno meso i laevu papriku. Posolite i pobiberite. Kada meso promeni boju dolijte bujon od povrća. Pustite da se krčka sve dok ne ispari sva tečnost.
- Naraslo testo premesite i razvucite oglagijom na pobrašnjenoj radnoj površini. Zatim ga stavite u podmazanu okruglu tepsiju ili vatrostalnu činiju i izbockajte viljuškom.
- Preko testa rasporedite meso, a zatim ga prelijte umućenim jajima u koja ste dodali mleko,malo soli, bibera i prstohvat muskatnog oraščića.
- Pospite kiš parmezanom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Služiti toplo.
Prijatno!
Članak se nastavlja posle reklama
Sergey Statenin/gettyimages.co.uk