Korpice od krompira sa mesom: Savršen ukus i superbrza priprema (video)
Korpice od krompira sa mesom su neobičan recept u kome će uživati cela porodica. Najbolje od svega je što vam za njegovu pripremu treba malo vremena, a ukus je savršen. Pročitajte u tekstu.
Korpice od krompira sa mesom: Savršena kombinacija ukusa
Ove korpice su fantastična kombinacija ugljenih hidrata i proteina, a osim toga fantastični miks krompira, mesa i sira će vas oduševiti. U svakom slučaju, ovaj recept je veoma prilagodljiv, pa ga možete praviti sa različitim tipovima mesa i dodati različite tipove povrća.
Zašto su korpice od krompira dobre za nas?
Mlevena govedina je sjajan izvor proteina koji su neophodni za održavanje zdravlja kože, kose i noktiju. Pored toga je veoma dobar izvor kao što su gvožđe, cink i vitamin B12. Takođe, goveđe meso sadrži i omega-3 masne kiseline koje su dobre za mozak i smanjenje upala u telu. Sa druge strane, krompir je sjajan izvor ugljenih hidrata koji će vam pomoći da podignete energiju, a vlakna koje unosite sa krompirom su sjajna za rad creva i digestivnog trakta.
Korpice od krompira sa mesom: Nutritivna vrednost
Ceo obrok oko 400-500 kcal u zavisnosti od tačnih količina i veličini porcija. On sadži visok nivo ugljenih hidrata, proteina i masti. Osim toga, korpice sadrže veliki broj minerala i vitamina C, B6, folata, kalijuma, kalcijuma i gvožđa.
Recept
Sastojci:
- 1kg krompira
- malo maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 400 g mlevene govedine
- 200g sosa od paradajza
- 20g putera
- 100g mozzarella sira
- so po ukusu
- biber po ukusu
- mlevena paprika po ukusu
- začinsko bilje po ukusu
Priprema:
- Stavite iseckan krompir na veće kocke u posudu i prelijte ga vodom. Dodajte soli po ukusu i stavite ga da se skuva.
- Za to vreme, na malo maslinovog ulja ispržite iseckani crni i beli luk.
- Dodajte meso.
- Kada meso „promeni boju“ dodajte začine po ukusu (so, biber, crvena paprika) i sos od paradajza.
- Pržite sve zajedno još nekoliko minuta.
- Kada se krompir skuvao, izvadite ga iz vode u posebnu činiju.
- Na vreo krompir stavite komade putera i dodajte začinsko bilje.
- Dobro izmešajte i izgnječite krompir. Kada to učinite, podelite ga na četiri dela.
- Od svakog dela napravite korpicu. Poslažite ih u vatrostalnu posudu posutu maslinovim uljem.
- U napravljeno udubljenje stavite prstohvat sira. Dodajte kašiku mesa i potom ponovo stavite sira.
- Peći na 180 stepeni u rerni na 20 minuta.
I vaše korpice od krompira sa mesom su spremne. Prijatno!
View this post on Instagram