Kremasta piletina sa limunom: Fantastičan ukus i savršena tekstura

by | mart 6, 2024
Kremasta piletina sa limunom

Kremasta piletina sa limunom je recept koji ćete svakako zavoleti i često ga ponavljati. Veoma se jednostavno pravi, a ukus je fantastičan.

Recept za ovaj obrok je veoma jednostavan, raznovrsnost sastojaka doprinosi bogatom ukusu i teksturi jela. Svi sastojci su vam nadohvat ruke i možete je spremiti u bilo kom trenutku. Zahvaljujući kremastom sosu dobijate savršenu teksturu koja se savršeno uklapa sa piletinom.

Kremasta piletina je zdrav i sočan obrok koji se jednostavno priprema

Trebaće vam pregršt jednostavnih sastojaka da napravite ovaj kremasti i zdrav recept za pileća prsa. Nežna i sočna pileća prsa smeštena u kremastom limunovom sosu napravljenom od belog luka, limuna i mleka su fantazija ukusa. Piletina je izvor proteina, a povrće poput luka i krompira omogućava da unesete vlakna, vitaminima i mineralima. Limun doprinosi osvežavajućem ukusu, dok ruzmarin i peršun daju specifičnu aromu. Ovaj recept za piletinu sa limunom i biberom sadrži malo ugljenih hidrata, malo masti, mnogo proteina, ukusan je i savršen je da ga poslužite porodici. Ako tražite jednostavan način da skuvate pileća prsa za večeru, ova kremasta piletina sa limunom je savršen izbor.

Kremasta piletina sa limunom: Recept

Sastojci

  • 1 crni luk
  • 1 beli luk
  • 1 limun
  • 7-8 krompira srednje veličine
  • 3 parčeta pilećeg belog mesa
  • pileća supa
  • pavlaka za kuvanje
  • mleko
  • ruzmarin
  • začini po ukusu

Recept

  • Iseckati crni i beli luk na sitno.
  • Iseckati limun na kriške.
  • Iseckati krompir na kriške i ispecite ga na 200°C 20 minuta.
  • U tiganj sipajte ulje da prelije dno.
  • Stavite piletinu, dodajte limun i ruzmarin i začinite po ukusu.
  • Pecite dok ne piletina ne porumeni od gore.
  • Kada bude gotovo, sklonite piletinu i u tiganj istresite luk i dodajte ruzmarin.
  • Kada se luk isprži dodajte, pileću supu, pavlaku za kuvanje i mleko.
  • Kuvajte dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte piletinu, krompir, limun i peršunov list.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama
Pronina Marina/GettyImagesPlus