Kremasta piletina u pavlaci spremna za pola sata
Kremasta piletina u pavlaci ne zahteva veliku veštinu, ali je zato ukupan utisak jela kao da sedite u otmenom restoranu
Kremasta piletina u pavlaci vrlo brzo postane omiljeni obrok cele porodice. Pileće meso ima bezbroj nutritivnih prednosti zbog čega je značajna za svaku porodičnu trpezu. Piletina je fenomenalan izvor proteina, a bez dodatih masnoća i pogodna je da se koristi čak i kada ste na restriktivnim dijetama. Belo meso ili pileći filei su najzdraviji deo piletine, a mi ih danas pripremamo tako da se tope u ustima.
Zašto je piletina u pavlaci tako ukusna?
Pavlaka može dodati bogat i kremast ukus jelu. Ujedno, dodavanje pavlake sprečava da se pileće meso isuši ili prepeče, ona pomaže da se zadrži sočnost i mekoća pilećeg mesa.
Kada pravite piletinu u pavlaci, možete eksperimentisati sa začinima i dodacima kako biste stvorili različite ukuse i teksture. Pritom, priprema pilećeg mesa u pavlaci je relativno jednostavna. Ovo je brz i praktičan način za pripremu ukusne večere.
Tajni sastojak sočne piletine: majčina dušica
Majčina dušica, znaju profesionalni kuvari, prosto je nezamenjiv sastojak u pripremi živine. Ako je koristite u marinadi, ona će sačuvati mekoću mesa. Ali, ako nemate vremena za marinadu, dovoljno je da piletinu pospete kašikicom mlevene majčine dušice i prekrijete sve alu folijom da se potpari – ona daje jedinstven miris i sočnost piletini.
Kremasta piletina u pavlaci – najbrži recept
Sastojci:
Dva pileća filea
250 mililitara pavlake za kuvanje, neutralne
dva čena belog luka
malo ulja
so, biber, majčina dušica, mlevena paprika
50 ml ulja
100 grama brašna
1 kockica za supu
150 mililitara vode
Video recept za piletinu u pavlaci
@belfast_undercover_chef #garlic #chicken #garlicchicken #creamy #mealsinminutes #recipe #chickenrecipe #cheap #b #creamychicken #sauce #goodmoodfood #flavours #f #fyp #foryoupage ♬ Che La Luna – Louis Prima with Sam Butera & The Witnesses
Kako se priprema kremasta piletina u pavlaci?
- Pileće filee iseći na komade debljine prsta i blago istući čekićem za meso. Ne treba da stanjujete šnicle, samo da meso omekša
- U činiji pomešati brašno, kašičicu mlevene paprike, so i biber
- Isećene i istučene filee uvaljati u brašno
- Peći ih u tiganju na tihoj vatri, dok ne porumene. Paziti da se ne prepreku
- Izvaditi meso, a u njegovom soku propržiti dva čena belog luka
- U 150 mililitara vode rastvoriti kockicu za supu i uliti u sos od belog luka, ne smanjujući vatru i stalno mešajući
- Kada počne da se zgušnjava, dodati kašikicu majčine dušice i četvrt litre pavlake za kuvanje
- Dinstati dok se ne zgusne
- Vraititi piletinu u tiganj sa sosom i kuvati još minut – dva
Prijatno!