Krompir čorba s piletinom: Preukusna je, a nije skupa
Ništa ne može da zameni dobru čorbu, a danas je na meniju krompir čorba s piletinom. Imamo odličan recept koji će vam se sigurno dopasti.
Čorba sa piletinom i krompirom je kompletan obrok. Lako se priprema, nije skupa, a naša preporuka je da je jedete s integralnim hlebom.
Krompir čorba s piletinom pravi je praznik na nepca
Obilje povrća čini ovu čorbu s piletinom i krompirom ne samo preukusnom već i zdravom. Uživaćete i u mirisu i u ukusu. Slobodno možete dodavati i drugo povrće i začinsko bilje po želji (grašak, karfiol, spanać, tikvice…).
Video recept za pripremu čorbe od krompira s piletinom pronašli smo na Instagramu:
View this post on Instagram
Članak se nastavlja posle reklama
Kako se priprema ova preukusna čorba
Sastojci:
- 500 g belog krompira, isečenog na komadiće
- 2 pileće kockice za supu
- 2 kašike ulja
- 1 kašika putera
- 1 srednja glavica crnog luka, sitno iseckana
- 4-5 šargarepa, iseckanih na kockice
- 1 veći paštrnak, isečen na kockice
- 4-5 stabljika celera, iseckanih na kockice
- 4 čena belog luka, ispasirana
- 1/4 šolje pavlake za kuvanje
- 1 litar pilećeg bujona
- 2 kašike brašna
- 300 g iseckanih pilećih, isečenih na komade
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica suvog peršuna
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1 kašika svežeg peršuna, iseckanog
Priprema:
- Operite piletinu i stavite u lonac. Dodajte dve kocke za supu i dva litra vode. Kuvajte na srednjoj temperaturi sve dok se piletina potpuno ne skuva. Pred kraj kuvanja, posolite i pobiberite. Sklonite sa šporeta.
- Zagrejte dve kašike ulja na srednjoj temperaturi i propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte šargarepu, celer i paštrnak. Pržite još 4-5 minuta.
- Zatim dodajte putre i beli luk. Dinstajte par minuta uz stalno mešanje.
- Dodajte 2 ravne supene kašike brašna i brzo promešajte. Zatim dodajte pileću čorbu, preostalu so, biber, origano, bosiljak, sušeni peršun i krompir.
- Kuvajte sve dok krompir ne bude skuvan (ali ne treba da se raspadne). Zatim dodajte skuvanu piletinu, pavlaku za kuvanje i sveže začinsko bilje.
- Servirajte čorbu i pospite je po želji svežim, iseckanim, začinskim biljem (peršunom, vlašcem, korijanderom…).
Prijatno!
Članak se nastavlja posle reklama
ALLEKO/gettyimages.co.uk