Preukusne! Jednostavne lazanje od tikvica
Kada neko kaže lazanje, obično se pomisli na složenu pripremu i ono precizno kuvanje bešamela. Ali! Ove lazanje od tikvica su jednako ukusno jelo, a daleko lakše za pripremu. Probajte!
Lazanje od tikvica su ukusna i zdravija alternativa tradicionalnim lazanjama. Umesto tradicionalne testenine, koriste se tanke šnite omiljenog letnjeg povrća. To je popularan izbor za one koji žele da smanje unos ugljenih hidrata, uključe više povrća u svoju ishranu ili su okrenuti ka ishrani bez glutena.
Lazanja od tikvica uglavnom nije teško pripremiti, ceo proces je jednostavan, posebno uz dobar recept koji će vas voditi. Ovo jelo je odlična opcija za porodice. To je kreativan način da unesete više povrća u ishranu vaše porodice, posebno ako su vaša deca izbirljiva osobe. Ukusom podsećaju na klasične lazanje, tako da će verovatno uživati i deca i odrasli.
Zdravstveni benefiti lazanje od tikvica
Tikvice su niskokalorično povrće bogato vitaminima, mineralima i dijetalnim vlaknima. Zamenom testenine sa kriškama tikvica, značajno smanjujete sadržaj ugljenih hidrata u jelu i istovremeno povećavate njegovu hranljivu vrednost. Ovo može biti posebno korisno za pojedince koji žele da kontrolišu svoju težinu ili nivo šećera u krvi.
Recept za lazanje od tikvica
Sastojci:
Dve veće tikvice
200 grama pršute
200 grama tvrdog sira
prezla
začini
Video recept za lazanju od tikvica
@hungryhappensEasy Zucchini ‘Lasagna’ Loaf (full recipe is on my website: HungryHappens.Net)♬ original sound – Stella Drivas
Priprema:
- Iseći tikvice na uzdužne šnite
- Začiniti ih, pa uvaljati u prezlu i poređati u dno vatrostalne činije
- Iseći pršutu na tanke šnite i poređati preko tikvica
- Pospite narendanim tvrdim sirom
- Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal, poslednji sloj treba da bude sir
Prijatno!