Mafini sa prazilukom: Idealna užina na poslu
Mafini sa prazilukom su prosto savršeni. Ako su vam dosadila peciva iz pekare i razne grickalice, napravite ove ukusne mafine i ponesite ih na posao.
Volimo mafine – i slatke i slane. Lako se prave, ukusni su i idelani za doručak, večeru ili užinu. A danas su na meniju mafini sa prazilukom.
Mafini sa prazilukom: Zdrava užina
Ako želite da sprečite gojenje i učinite nešto dobro za svoje zdravlje, jedite hranu koju ste sami pripremili, kao što su to mafini sa prazilukom. Znaćete tačno šta jedete. Peciva iz pekare, grickalice i slatkiši koje jedemo skoro svaki dan dok samo na poslu jesu ukusni ali ne baš i zdravi.
Pravdamo se da nemamo vremena za spremanje hrane kod kuće koju bismo poneli na posao, a pre će biti da nam fali volje. Sve do momenta dok ne počnemo da se širimo u struku (naročito zbog toga što presedimo ispred kompjutera minimum 7 sati). A to je naročito izraženo zimi, kad smo inače usporeniji i fali nam energije.
Da biste sprečili gomilanje kilograma, počnite da spremate hranu kod kuće. A mafini su idealni. lako se pripremaju i od svačega možete da ih napravite. S obzirom na to da je sezona praziluka, predlažemo vam da ga maksimalno iskoristite jer je izuzetno zdrav.
Na internetu se mogu pronaći različiti recepti za pripremu mafina od prazilukom, a zanimljiv recept smo pronašli na Jutjubu:
Recept za mafine sa prazilukom
Sastojci:
- 175 g običnog brašna
- 1 praziluk, sitno isečen
- 75 g punomasnog tvrdog sira, sitno narendanog
- 1 kašičica praška za pecivo
- ¼ kašičice sode bikarbone
- ½ kašičice aleve paprike
- 50 ml mleka
- 1 jaje, umućeno viljuškom
- 100 ml biljnog ulja
- so po ukusu
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni.
- Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, alevu papriku i so.
- Dodajte umućeno jaje, mleko i ulje i dobro promešajte. Zatim dodajte isečen praziluk i sir. Lagano promešajte varjačom.
- Sipajte smesu u kalupe za mafine u koje ste stavili papirne korpice za mafine.
- Pecite mafine oko 35 minuta.
Prijatno!