Musaka s jogurtom: Svima se dopada

by | februar 15, 2024
Musaka s jogurtom: Svima se dopada; trouglasto parče musake servirano na braon tanjiru

Ako ste do sada pravili preliv za musaku s mlekom, zamenite ga jogurtom. Biće još ukusnija. Kako se priprema musaka s jogurtom?

Musaka je jedno od onih jela koje nikad ne dosadi i koje svi vole. Svaka domaćica je pravi na svoj način a većina musaku voli da zapeče sa mešavinom mleka i jaja. Mi smo umesto mleka koristili jogurt i zaključili da je tako još ukusnija.

Musaka s jogurtom: Jelo koje bismo jeli svaki dan

Ne možete da pogrešite sa musakom jer je toliko jednostavna. I možete da dodajete sastojke po želji. Mnogi je prave i bez preliva, a nama se dopada kad se zapeče sa jogurtom i jajima.

Na TikTok-u se može naći bezbroj recepata za pravljenje musake, a nama je pažnju privukao sledeći recept:

@kuhati.offiziell Musaka za koju zuris kuci 🚗💨 🇧🇦 Sastojci – 750 Gr. Krompira – 1 veliki luk – 3 cehne bijelog luka – 2 mrkve – 500 Gr. Mljevenog mesa – 200 ml prosijanog paradajza – 1 velika Kasika paradajz-paste – So, biber, paprika zacin Preliv: – 3 Jaja – 400 ml vrhnja za kuhanje Inace: – Trapist po Zelji 🇩🇪 Zutaten – 750 Gr. Kartoffeln – 1 große Zwiebel – 3 Knoblauchzehen – 2 Karotten – 500 Gr. Rinderhackfleisch – 200 ml passierte Tomaten – 1 EL passierte Tomaten – Salz, Pfeffer, Paprika edelsüß Soße – 3 Eier – 400 ml Sahne Sonst: – Geriebenen Gauda nach Wunsch #musaka #moussaka #krompir #mljevenomeso #mrkve #paradajz #sir #cheese #potato #soulfood #balkancuisine #balkanculture #easyrecipe #kuhati #kassel #bosna #sandzak #crnagora #srbija #hrvatska #albania #kosovo ♬ Potopiću ovaj splav – Stoja

Članak se nastavlja posle reklama

Recept za musaku s jogurtom

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 200 ml jogurta
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1/4 kašičice tucane ljute paprike (ako volite ljuto)
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja

Priprema:

  1. Oljuštite, operite i isecite krompir na tanke kolutove. Posolite, pobiberite i dodajte malo aleve paprike. Promešajte i ostavite sa strane.
  2. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite sitno iseckan crni luk sve dok ne postane staklast. Zatim dodajte sitno iseckan beli luk i pržite još jedan minuta.
  3. Dodajte mleveno meso, alevu papriku, paradajz pire, ljutu papričicu i peršun. Posolite i pobiberite. Dinstajte sve dok meso ne promeni boju. Sklonite sa šporeta.
  4. U podmazanu tepsiju ili vatrostalnu činiju poređajte krompir tako da prekrije dno (kako to inače radite kad pravite musaku). Zatim preko krompira rasporedite sloj mlevenog mesa. Pa opet red krompira i tako sve dok ne potrošite sve sastojke. Na vrhu treba da bude krompir.
  5. Prekrijte tepsiju folijom i pecite musaku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 40 minuta.
  6. Umutite jogurt i jaja i malo posolite. Prelijte musaku i vratite je u rernu da se zapeče. Služiti toplo.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama
svrid79/gettyimages.com