Musaka s piletinom još je ukusnija od klasične musake
Ako volite musaku, ovo jelo volećete još više. Oduševićete se koliko je musaka s piletinom ukusna. A mi imamo najboljirecept…
Danas spremamo malo drugačiju musaku. Umesto mlevenog svinjskog ili junećeg mesa, pravićemo je sa piletinom. Još je ukusnija od klasične musake na koju smo svi navikli.
Musaka s piletinom – jelo koje ćete stalno praviti
Kao i svako drugo jelo, i musaku možete napraviti na više različitih načina. I dodavati sastojke po želji. Navikli smo na klasičnu musaku s mlevenim svinjskim ili junećim mesom, a kad jednom probate musaku s piletnom, stalno ćete je praviti. Prosto je neodoljiva.
Možete je pripremati s klasičnim bešamel sosom ili je samo preliti umućenim jajima i mlekom ili pavlakom za kuvanje. a mnoge domaćice ne prelivaju musaku. Samo je ispeku prekrivenu folijom.
Na TikTok-u se mogu naći različiti recepti za pripremu musake, a nam je privukao pažnju sledeći recept:
@jcgeo__ Believe it or not, some things taste the same with fewer calories and less fat. A serving of this Chicken Moussaka has 400 calories less than the original. Try this recipe and let me know your thoughts!🫠🙌 #moussaka #moussakarecipe #chicken #recipe #mealprep #mealprepping #mealprepideas #jcgmealpreppingsundays #gym #fitness #healthy #nutrition #nutritiontips #discipline #calories #caloriedeficit #caloriescounting #cyprustiktok #greecetiktok #greekfood ♬ (It Goes Like) Nanana – Edit – Peggy Gou
Najbolji recept za musaku s piletinom
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 5 većih belih krompira
- 500 g pilećeg belog mesa
- malo ulja
- mleveni biber
- origano
- bosiljak
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 jajeta
- 1 veći paradajz
- 200 g kačkavalja
- so i biber
Priprema:
- Crni luk očistiti i iseći na rebarca, krompir oguliti i iseći na kolutove debljine 3 mm, pileće belo meso iseći na kocke.
- Tepsiju nauljiti i rasporediti po dnu crni luk. Preko njega složiti kolutove krompira, jedan do drugog, tako da se na krajevima preklapaju i da prekriju površinu tepsije. Posoliti i pobiberiti.
- Preko krompira rasporediti kockice piletine. Jaja umutiti s pavlakom za kuvanje, dodati malo soli, origana i bosiljka, pa umutiti žicom. Smesu ravnomerno preliti preko musake. Prekriti je papirom za pečenje, preko njega naneti aluminijumsku foliju i krajeve pričvrstiti da se slepe uz tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
- Musaku izvaditi iz rerne, pa ukloniti papir i foliju. Meso posuti rendanim kačkavaljem, odozgo rasporediti kolutove paradajza i vratiti u rernu da se dopeče još desetak minuta.
Prijatno!