Musaka s piletinom još je ukusnija od klasične musake

by | februar 27, 2024
Musaka s piletinom još je ukusnija od klasične musake; parče musake servirano na tanjiru

Ako volite musaku, ovo jelo volećete još više. Oduševićete se koliko je musaka s piletinom ukusna. A mi imamo najboljirecept…

Danas spremamo malo drugačiju musaku. Umesto mlevenog svinjskog ili junećeg mesa, pravićemo je sa piletinom. Još je ukusnija od klasične musake na koju smo svi navikli.

Musaka s piletinom – jelo koje ćete stalno praviti

Kao i svako drugo jelo, i musaku možete napraviti na više različitih načina. I dodavati sastojke po želji. Navikli smo na klasičnu musaku s mlevenim svinjskim ili junećim mesom, a kad jednom probate musaku s piletnom, stalno ćete je praviti. Prosto je neodoljiva.

Možete je pripremati s klasičnim bešamel sosom ili je samo preliti umućenim jajima i mlekom ili pavlakom za kuvanje. a mnoge domaćice ne prelivaju musaku. Samo je ispeku prekrivenu folijom.

Na TikTok-u se mogu naći različiti recepti za pripremu musake, a nam je privukao pažnju sledeći recept:

Članak se nastavlja posle reklama
@jcgeo__ Believe it or not, some things taste the same with fewer calories and less fat. A serving of this Chicken Moussaka has 400 calories less than the original. Try this recipe and let me know your thoughts!🫠🙌 #moussaka #moussakarecipe #chicken #recipe #mealprep #mealprepping #mealprepideas #jcgmealpreppingsundays #gym #fitness #healthy #nutrition #nutritiontips #discipline #calories #caloriedeficit #caloriescounting #cyprustiktok #greecetiktok #greekfood ♬ (It Goes Like) Nanana – Edit – Peggy Gou

Najbolji recept za musaku s piletinom

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 5 većih belih krompira
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • malo ulja
  • mleveni biber
  • origano
  • bosiljak
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 jajeta
  • 1 veći paradajz
  • 200 g kačkavalja
  • so i biber

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, krompir oguliti i iseći na kolutove debljine 3 mm, pileće belo meso iseći na kocke.
  2. Tepsiju nauljiti i rasporediti po dnu crni luk. Preko njega složiti kolutove krompira, jedan do drugog, tako da se na krajevima preklapaju i da prekriju površinu tepsije. Posoliti i pobiberiti.
  3. Preko krompira rasporediti kockice piletine. Jaja umutiti s pavlakom za kuvanje, dodati malo soli, origana i bosiljka, pa umutiti žicom. Smesu ravnomerno preliti preko musake. Prekriti je papirom za pečenje, preko njega naneti aluminijumsku foliju i krajeve pričvrstiti da se slepe uz tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
  4. Musaku izvaditi iz rerne, pa ukloniti papir i foliju. Meso posuti rendanim kačkavaljem, odozgo rasporediti kolutove paradajza i vratiti u rernu da se dopeče još desetak minuta.

Prijatno!

vaaseenaa/gettyimages.co.uk