Mirisni i meki: Mafini sa čokoladom
Mafini sa čokoladom su omiljeni slatkiš, a ovo je ubedljivo najbolji recept za testo. Mi smo odabrali punjenje od čokolade – vi probajte i ostale varijacije
Mafini su tradicionalni američki kolači, varijanta britanske poslastice koja je dobila novi izgled i ukus. Njihovo je teksto biskvitno, a punjenja su ta koja garantuju drugačiji ukus. Mafini se obično pripremaju u specijalnim kalupima za mafine, sa 12 ili više rupa za ravnomerno pečenje. Kalupi su obično metalni ili silikonski i dolaze u različitim veličinama. Iako svi prepoznajemo karakterističan oblik mafina, oni se mogu peći i u običnom plehu, ap potom služiti isečeni na kocke.
Mafini sa voćem ili mafini sa čokoladom?
Recept za mafine koji smo pripremili za vas, možete praviti i sa drugim punjenjima. Mafini su ukusni i kada ih napunite:
Voćem: Možete dodati komadiće voća, poput borovnica, malina, kriški banane ili kajsija, kako biste mafinima dali prirodnu slatkost i sočnost.
Nadevom od orašastih plodova: Unutrašnjost mafina možete napuniti orašastim nadevima, kao što su bademasta pasta, lešnikova krema ili puter od kikirikija.
Voćni džemovi: Unutrašnjost mafina možete napuniti džemovima ili marmeladama po vašem izboru, što će dodati voćnu i slatku notu.
Najbolji recept za mafine sa čokoladom
Sastojci:
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
- 120 g šećera
- vanilin šećer
- prašak za pecivo
- 250 g brašna
- 120 ml ulja
- 200 grama čokolade sečene na komadiće
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite pleh ili kalup za mafine – obložite ga papirom za pečenje.
- Umutite jaja i šećer u kompaktnu smesu.
- Dodajte sve tečne sastojke i promešajte.
- U posebnom sudu pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajite u smesu tečnih sastojaka kašiku po kašiku, da se ne stvore grudvice.
- Na kraju dodajte komade čokolade i promešajte.
- Izlijte smesu u pleh i pecite 20 minuta.
Prijatno!