Najukusnije kiflice sa slaninom

by | oktobar 18, 2024
kiflice sa slaninom

Najukusnije su tople, a voli ih cela porodica: kiflice sa slaninom

Ukoliko volite domaće pecivo, ali su vam već dosadile tradicionalne pogačice ili kiflice sa sirom, čvarcima ili pica nadevom, imamo ideju za vas. Probajte naš recept za kiflice sa slaninom. Najukusnije su kada se služe tople, sa jogurtom i mladim sirom. Mogu da se jedu za večeru, doručak ili jaku užinu, a priprema im je jednostavna, samo pratite uputstvo:

Recept za kiflice sa slaninom:

Sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama

500 g brašna
1 šolja pavlake + dodatna kašika pavlake za premazivanje
1 kocka kvasca
200 ml toplog mleka
70 ml ulja
2 kašike praška za pecivo
1 kašika soli
prstohvat šećera
150 g slanine
1 jaje
susam

Priprema:

  1. Stavite kvasac u toplo mleko i dodajte mlao šećera. Ostaviti da odstoji 10 minuta, da kvasac nadođe.
  2. U dubokoj posudi pomešajte kvasac sa ostalim sastojcima, pa umesite testo. Ono treba da bude meko i ne sme da bude lepljivo. Ako je lepljivo dodajte još samo malo brašna.
  3. Ostavite testo da odstoji, a zagrejte rernu na 200 stepeni.
  4. Testo razvucite do debljine jednog prsta, pa razvucite oklagijom u krug. Podelite krug na onoliko delova koliko želite (što više delova, kiflice će biti manje)
  5. Na svaki deo stavite tanku šnitu slanine i urolajte. Namažite filom od umućenog jajeta i pavlake. Pospite susamom.
  6. Pecite 15 minuta ili dok ne porumeni.

Prijatno!

Video recept za kiflice sa slaninom:

Ukoliko vam se dopao ovaj recept, probajte i varijantu sa dodatim prazilukom, nas je oduševila.

Članak se nastavlja posle reklama

Lutador/Shutterstock