Imamo recept za najukusnije šnicle od krompira i tikvica

by | jun 13, 2024
najukusnije šnicle od krompira i tikvica

Danas je baš zahladnelo, tako da nam neće biti teško da provedemo vreme u kuhinji i spremimo pravi praznik za nepca – šnicle od krompira i tikvica. A imamo i najbolji recept. 

Jedno od najlaganijih i najukusnijih jela koje možete pripremati celog leta su šnicle od tikvica i krompira. Možete ih pržiti ili peći u rerni, kako više volite. Naravno, ako brojite kalorije, znajte da su šnicle pržene u ulju mnogo kaloričnije od onih iz rerne.

Kako se prave šnicle od krompira i tikvica

Da biste napravili ovo preukusno jelo od povrća, osim tikvica i krompira, trebaće vam šargarepa, peršun, malo začina, ulje za prženje i mocarela ili neki drugi sir po izboru. Mada, možete da ih napravite bez sira, i u tom slučaju će biti preukusne.

Članak se nastavlja posle reklama

Video recept za pripremu šnicli od krompira i tikvica

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 2 veća krompira
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 vezica peršuna
  • 2 jajeta
  • 3 kašike prezle
  • 200 g mocarele
  • 1 kašičica vegete
  • so i biber po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Dobro operite tilvice, ne morate da ih ljuštite. Izrendajte tikvice na krupno rende i stavite ih u plastičnu cediljku. Iscedite višak tečnosti.
  2. Oljuštite krompir i narendajte ga na krupno rende, pa iscedite rukama višak vode (kao što je prikazano u prethodnom vieu s Jutjuba).
  3. Pomešajte tikvice i krompir. Dodajte sitno iseckan crni luk, narendanu šargarepu i sitno iseckan peršun.
  4. Dodajte dva jajeta, posolite i pobiberite. Mešajte varjačom sve dok se svi sastojci ne sjedine.
  5. Dodajte mocarelu iseckanu na komadiće. Uzmite kašiku smese, ispljeskajte je dlanovima i na sredinu stavite komadić mocarele, zatim uvaljajte kao pljeskavicu. Uradite isto to s preostalom smesom.
  6. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i pržite šnicle s obe strane dok ne porumene.
  7. Poređajte šnicle na tanjir obložen papirnim ubrusom da se ocedi višak ulja. Služiti toplo uz jogurt, sir i neki umak po želji.

Prijatno!

Armastas/gettyimages.co.uk