Najukusniji pileći paprikaš: Najbrži ručak (video)
Ako još niste smislili šta biste danas spremali za ručak, a ne želite da provodite sate i sate u kuhinji, pripremite najukusniji pileći paprikaš.
Najukusniji pileći paprikaš: Naše omiljeno jelo
Pileći paprikaš nije samo preukusno jelo koje se brzo i lako priprema, već je i veoma hranljivo i zdravo jelo. A zdravim ga čine sledeći sastojci:
- Pileće meso je izvor visokokvalitetnih proteina, vitamina B i minerala kao što su fosfor i selen.
- Paprike su bogate vitaminom C, antioksidansima i vlaknima.
- Crni i beli luk dodaju aromu i sadrže antioksidanse koji podržavaju imunološki sistem.
- Paradajz je dobar izvor vitamina C, A, kalijuma i dragocenog likopena.
- Ljuta papričica daje pikantan ukus, a njen glavni sastojak kapsaicin je jedan od najmoćnijih čuvara našeg zdravlja.
Porcija paprikaša snabdeće vaše telo neophodnim proteinima, vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima. Ovo jelo možete prilagoditi svom ukusu dodavanjem drugih vrsta povrća ili začina. Samo obratite pažnju na količinu soli i ulja koje koristite kako biste održali jelo zdravim.
U sledećem videu možete videti jedan od načina na koji možete pripremiti pileći paprikaš:
@aliyah_tejada #polloguisado #muslos #chicken #chickenlegs #stewedchicken #conpapa #receta #recipe #pollosudado #almuerzo #dinner #lunch #cena #potato #carrot #zanahoria ♬ Similar Sensation (Instrumental) – BLVKSHP
Članak se nastavlja posle reklama
Kako ga mi pripremamo
Sastojci:
- 500 g pilećih prsa, isečenih na kocke
- 2 veće crvene paprike, isečene na kockice
- 1 veća paprika babura, isečena na kockice
- 1 veća glavica crnog luka, isečena na sitne kockice
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 paradajza, isečena na kockice
- 2 kašike paradajz paste
- 2 kašike ulja (maslinovo ili suncokretovo)
- 1 kašika aleve paprike
- oo i biber po ukusu
- 500 ml pileće supe ili vode
- 1/2 kašičice tucanje ljute paprike (opciono, ako volite ljuto)
Uputstvo:
- U velikom loncu, zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte ih dok ne postanu staklasti.
- Dodajte piletinu i pržite dok ne porumeni sa svih strana.
- Dodajte crvenu i papriku baburu, paradajz, paradajz pastu, crvenu papriku u prahu, so, biber i ljutu papričicu (opciono). Promešajte.
- Sipajte pileću supu (ili vodu) preko svega i pustite da jelo proključa.
- Smanjite temperaturu na nisku i pokrijte lonac. Neka se paprikaš krčka oko 30-40 minuta dok piletina ne bude mekana i sočna.
Prijatno!
Članak se nastavlja posle reklama
tycoon751/gettyimages.co.uk