Kako se priprema najukusniji zapečeni punjeni krompir

by | maj 28, 2024
Kako se priprema najukusniji zapečeni punjeni krompir

Želite nešto preukusno za ručak ili večeru? Imamo recept za najukusniji zapečeni punjeni krompir. Planuće za tili čas.

Zapečeni punjeni krompir možete jesti kao glavno jelo ili kao prilog koji odlično ide uz sve, od pečene piletine preko mesnog rolata ili sočnog odreska. Ako ga pripremate kao glavno jelo, poslužite ga uz ssezonsku salatu. Na internetu se može naći ogroman broj različitih recepata za punjeni krompir koji važi za jedno od najpopularnijih jela na svetu. A nama je pažnju privukao sledeći recept sa TikTok-a:

@nghtrvlr♬ Regulate – Nate Dogg & Warren G

Ovo je recept za najukusniji zapečeni punjeni krompir

Sastojci:

  • 6 velikih krompira
  • 6 kašika neslanog putera (otopljenog)
  • 1/2 šolje pavlake
  • 5 kriški barene slanine, iseckane
  • 2 šolje narendanog punomasnog sira
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/8 kašičice mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 2 struka mladog luka, sitno iseckana

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Zagrejte rernu na 190 stepeni sa rešetkom postavljenom na sredini.
  2. Krompir dobro operite sunđerom za sudove (onom grubom stranom), isperite pod mlazom mlake vode i obrišite kuhinjskim ubrusom. Zatim ga premažite puterom sa svih strana.
  3. Postavite rešetku preko pleha za pečenje. Stavite krompir na rešetku i pecite 45 do 55 minuta ili dok krompir ne omekša kada ga pritisnete prstima.
  4. U međuvremenu propržite slaninu dok ne porumeni.
  5. Izvadite krompir iz rerne i ostavite da se ohladi 20 minuta.
  6. Kada se krompir dovoljno ohladi za rukovanje, pažljivo ga prepolovite po dužini. Kašičicom izdubite sredinu (ostavite oko pola centimetra sa strane) i ispasirajte je viljuškom.
  7. Pomešajte ispasirani krompir sa sa preostalim puterom, pavlakom, sirom, slaninom i mlevenom paprikom. Posolite i pobiberite.
  8. Pripremljenom smesom filujte izdubljene polovine krompira. Vratite krompir u zagrejanu rernu i pecite oko 25 minuta.
  9. Servirajte krompir i pospite seckanim mladim lukom ili vlascem. A možete ga posuti i parmezanom.
Elena Rui/gettyimages.co.uk