Paprika u pavlaci – starinski recept koji oduševljava

by | jul 22, 2024
paprika u pavlaci

Paprika u pavlaci je ukusna salata i stari recept koji ovoga leta spasavamo od zaborava. Pripremaju se za nekoliko minuta, a spremne su za upotrebu nakon 7 dana

Ova starinska salata ponovo je popularna leta 2024. jer je izuzetno osvežavajuća i laganog ukusa. Otkrijte kako se priprema paprika u pavlaci.

Da li je paprika zdrava?

Paprike su izuzetno zdrave zbog visokog sadržaja vitamina C, koji jača imunološki sistem i pomaže u borbi protiv infekcija. Takođe, sadrže antioksidante kao što su karotenoidi i flavonoidi, koji štite ćelije od oštećenja i smanjuju rizik od bolesti srca i raka. Paprike su niskokalorične, bogate vlaknima i mogu pomoći u održavanju zdrave težine.

Ovaj recept za paprike u pavlaci zdržava sve zdravtsvene prednosti svežeg povrća, ali morate obratiti pažnju na to da pavlaka može sadržavati značajne količine masnoća i kalorija.

Kako se pravi paprika u pavlaci?

Sastojci:

5 kg babure

Članak se nastavlja posle reklama

2 velike kantice pavlake ili 900 grama sira i 450 grama pavlake

so

Priprema paprike u pavlaci:

  1. Operite baburu, uklonite peteljke i semenke
  2. Odsecite vrh baburama
  3. U svaku baburu ubacite pola kašike soli i ostavite ih zajedno u veliku vanglu najmanje 12 sati
  4. Nakon 12 sati paprike su otpustile vodu. Ocedite ih i spremne su za filovanje
  5. Napravite smesu od sira i pavlake ili koristite samo pavlaku. Filujte paprike iznutra
  6. Stavljajte paprike u staklene tegle ili plastične kantice. Sipajte sloj pavlake, pa poređajte paprike, pa opet sloj pavlake, pa opet paprike. Završavate slojem pavlake
  7. Stavite u frižider na 7 dana

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Paprika u pavlaci – video recept

Ukoliko prvi put pravite ovu zimnicu, od velike je pomoći uputstvo koje stiže od iskusnih domaćica. Pogledajte video.

Članak se nastavlja posle reklama

Jiri Hera/Shutterstock