Paprike punjene sirom i jajima: Brzi ručak za vrele dane

by | jul 9, 2024
Paprike punjene sirom i jajima: Savršen ručak gotov za pola sata

Zapečene paprike punjene sirom i jajima savršene su za vrele letnje dane. Brzo i lako se pripremaju, a ukus je fantastičan.

Nikom se ne provodi vreme iznad šporeta ovih dana kada su temperature preko 30. A nešto se jesti mora. Zato su punjene paprike zapečene u rerni naš izbor za današnji ručak.

Kako se pripremaju paprike punjene sirom i jajima

Za pripremu punjenih paprika možete koristiti sir po želji – sitni sir, fetu ili neki punomasni sir. A možete i da pomešate više vrsta sira, šata imate u frižideru. Ako želite, u smesu za fil možete dodati i malo seckane slaninice, šunke ili kulena. Dovoljno je 100 grama. Takođe, možete dodavati i začine.

Ako koristite velike paprike babure, presecite ih napola, tako će se brže i bolje ispeći i biće mnogo ukusnije. A ako koristite crvene, paprike šilje, možete a i ne morate.  Inače, zapečene paprike sa sirom možet spremati i bez jaja. Isto su preukusne. Sve u svemu, za pripremu ovog preukusnog ručka trebaće vam svega dvadesetak minuta i još oko pola sata da se ispeče.

@imperfectdish Super easy appetizer! Parmesan Cream Cheese stuffed Peppers! #pepper#creamy#cheesy#appetizers#easyrecipe#shortrecipes#menu#foodlover#tasty ♬ Puff – Hany Beats

Članak se nastavlja posle reklama

Sastojci:

  • 5 većih paprika babura ili crvenih paprika šilja
  • 600 g sitnog ili narendanog punomasnog sira
  • 3-4 jajeta
  • 1 vezica svežeg peršuna
  • so i biber po ukusu
  • ostali začini po ukusu
  • malo ulja

Priprema:

  1. Operite paprike i uklonite semenke. Ako koristite babure, presecite ih napola, po dužini. A crvene šilje ne morate.
  2. Pomešajte sir i jaja. Mešajte sve dok se ne sjedine. Posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun.
  3. Filujte paprike i ređajte ih u podmazanu vatrostalnu činiju. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni sve dok ne porumene.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama
Lesyy/gettyimages.co.uk