Paprike punjene sirom i jajima: Brzi ručak za vrele dane
Zapečene paprike punjene sirom i jajima savršene su za vrele letnje dane. Brzo i lako se pripremaju, a ukus je fantastičan.
Nikom se ne provodi vreme iznad šporeta ovih dana kada su temperature preko 30. A nešto se jesti mora. Zato su punjene paprike zapečene u rerni naš izbor za današnji ručak.
Kako se pripremaju paprike punjene sirom i jajima
Za pripremu punjenih paprika možete koristiti sir po želji – sitni sir, fetu ili neki punomasni sir. A možete i da pomešate više vrsta sira, šata imate u frižideru. Ako želite, u smesu za fil možete dodati i malo seckane slaninice, šunke ili kulena. Dovoljno je 100 grama. Takođe, možete dodavati i začine.
Ako koristite velike paprike babure, presecite ih napola, tako će se brže i bolje ispeći i biće mnogo ukusnije. A ako koristite crvene, paprike šilje, možete a i ne morate. Inače, zapečene paprike sa sirom možet spremati i bez jaja. Isto su preukusne. Sve u svemu, za pripremu ovog preukusnog ručka trebaće vam svega dvadesetak minuta i još oko pola sata da se ispeče.
@imperfectdish Super easy appetizer! Parmesan Cream Cheese stuffed Peppers! #pepper#creamy#cheesy#appetizers#easyrecipe#shortrecipes#menu#foodlover#tasty ♬ Puff – Hany Beats
Sastojci:
- 5 većih paprika babura ili crvenih paprika šilja
- 600 g sitnog ili narendanog punomasnog sira
- 3-4 jajeta
- 1 vezica svežeg peršuna
- so i biber po ukusu
- ostali začini po ukusu
- malo ulja
Priprema:
- Operite paprike i uklonite semenke. Ako koristite babure, presecite ih napola, po dužini. A crvene šilje ne morate.
- Pomešajte sir i jaja. Mešajte sve dok se ne sjedine. Posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun.
- Filujte paprike i ređajte ih u podmazanu vatrostalnu činiju. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni sve dok ne porumene.
Prijatno!