Brzi letnji ručak: Paprike punjene sirom i slaninom

by | jul 18, 2024
paprike punjene sirom i slaninom

Paprike punjene sirom i slaninom su ukusan i vrlo brz obrok koji možete pripremiti kada god ste u žurbi

Kada god ste u žurbi, pitanje dana postaje šta skuvati za ručak. Da bude hranljivo, da svi u porodici hoće da jedu i da bude brzo. Ovaj recept za punjene paprike je savršen odgovor, a gotovo sve što vam je potrebno već imate kod kuće.

Da li su paprike spremljene na ovaj način zdrav izbor?

Generalno, paprike su izuzetno zdrave. One su nenadmašan izvor C vitamina, jači i od tradicionalnih limuna i narandži. Takođe, izuzetno su bogate vitaminima iz B kompleksa, kao i vitaminom A. Oksidanti iz crvene paprike i likopen čine ih takođe zdravim izborom.

Sir je jedan od omiljenih zdravih izvora proteina koji uz to sadrži i kalcijum.

Recept za paprike punjene sirom i slaninom:

  • Sastojci:
  • 6 komada crvene sveže paprike, roge
  • 300 gr sitnog sira
  • 300 gr krem sira
  • pavlka pop potrebi
  • 1-2 čena belog luka
  • 2 jajeta
  • peršun
  • 100 grama suve slanine:

Kako pripremiti paprike punjenje sirom i slaninom?

  1. Sveže paprike operite, presecite uzduž na pola, uklonite im peteljke i semenke.
  2. Umutite jaja, umešajte sitan i krem sir, dodajte kašiku ili dve pavlake (da postignete pravu konzistenciju). Smesu posolite, pobiberite, dodajte persunovo lišće i beli luk isečen na sitno.
  3.  Ovako pripremljenim filom napunite polovine paprike.
  4. Papriku umotajte kriškama slanine.
  5. Poređajte papriku u pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama
lovelypeace/istock/gettyimagesplus