Pica čamci od tikvica – najjednostavnije punjene tikvice koje ste ikada pravili

by | jul 16, 2024
pica čamci od tikvica

Pica čamci od tikvica su zaista najjednostavnije punjene tikvice koje ste ikada pokušali da napravite. Potrebno vam je samo 25 minuta za pripremu – idealno za ove vrućine!

Kada ja ovako toplo i kada zvezda nema nameru da prestane da prži, najveće mi je pitanje: šta kuvati? Apetit skoro da ne postoji u mojoj porodici, svi jedemo samo laku hranu i čini mi se da sam sve brze kombinacije sa tikvicama, patlidžanom i sirom već pravila (a leto ni do pola nije odmaklo). U potrazi za nekim receptom koji nam se već nije popeo na vrh glave, negde iz dubina interneta isplovili su pica čamci od tikvica. Probala sam i – oduševili smo se! Decu zaista podseća na picu, a mama je oduševljena jer je vreme pripreme kraće od pola sata. Što manje pred šporetom – to bolje!

Kako se prave pica čamci od tikvica?

Sama priprema ovako punjenih tikvica će vam oduzeti 25 minuta. Dobijate 4 porcije, ukupno 8 čamčića.

Članak se nastavlja posle reklama

Sastojci:

  • 4 srednje tikvice
  • ½ kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašičice sitno iseckanog belog luka
  • 1 ½ šolje paradajza isečenog na kockice
  • 3 kašike narezanih crnih maslina
  • 3 kašike sitno rendanog tvrdog sira, najbolje parmezana
  • ½ šolje iseckanog delimično obranog sira
  • 2 kašike tanko isečenog svežeg bosiljka
  • ¼ kašičice mlevene crvene paprike

Priprema: 

  1. Zagrejte rernu na 280 stepeni. Prerežite svaku tikvicu na pola po dužini. Izvadite sredinu, neka ostane oko centimetar mesa na kori.
  2. Polovinu mesa iz tikvica ćemo dalje koristiti, zato ih odložite sa strane. Pospiste čamčiće od tikvica na pleh obložen papirom i pecite da omekša 8 do 10 minuta.
  3. U međuvremenu, zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sačuvano meso tikvice, luk i beli luk i dinstajte 3 do 4 minuta. Umešajte paradajz i kuvajte još oko dva minuta.
  4. Izvadite čamčiće iz rerne. Svaki napunite mešavinom povrća koju ste spremili u tiganju. Na vrh stavite seckani sir, zatim rendani i na kraju masline.
  5. Pecite čamce od tikvica dok sir ne porumeni, oko 5 minuta. Pospite bosiljkom i mljevenom crvenom paprikom.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Video recept:

će vam pomoći da lakše napravite svoje prve pica čamce od tikvica.

Članak se nastavlja posle reklama
intek1/gettyimagesplus