Pileće grudi u belom sosu
Pileće grudi u belom sosu su sočne, blagog ukusa, savršen porodični ručak
Piletina je nisko kalorična, a bogata proteinima i smatra se najzdravijom vrstom mesa.
Zašto je piletina zdrava?
Recept za pileće grudi u belom sosu:
Sastojci:
Članak se nastavlja posle reklama
- 1 pileće grudi bez kosti (malo veći komad)
- 1 pavlaka
- 300 g slanine
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- biber, so
- kašika brašna
- 4 dl vode
- veza peršuna
- 100 g pirinča
Priprema:
1. Meso obariti, ohladiti i iseći na kockice.
2. Crni i beli luk i slaninu takođe iseći na kockice.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Slaninu malo propržiti, dodati crni a kasnije i beli luk, te seckano pileće meso.
4. Jelo začiniti po ukusu i naliti 3 dl vode, poklopiti i još malo dinstati.
Članak se nastavlja posle reklama
5. Posebno umutiti pavlaku, 1 dl vode i brašno, te sipati u meso. Kuvati još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne, pa jelo skloniti sa šporeta i dodati seckani peršun.
6. Obariti pirinač i služiti ga uz piletinu u belom sosu. Umesto pirinča, kao prilog, možete služiti testeninu.
alleko/gettyimagesplus