Piletina s povrćem iz rerne: Brzi ručak bez puno muke

by | jul 17, 2024
Piletina s povrćem iz rerne: Brzi ručak bez puno muke

Ne postoji ukusniji, a lakši i brži ručak od ovog. U pitanju je piletina s povrćem iz rerne koju ćete pripremiti bez mnogo muke. 

Dok se svi kolektivno kuvamo na četrdeset stepeni poslednja stvar koju želimo i koja nam je potrebna jeste to da provodimo sate u kuhinji iznad šporeta. Ali ne možemo svaki dan jesti samo salate i voće. Zato danas spremamo preukusno, a brzo jelo. Piletinu s povrćem iz rerne jeli bismo svaki dan.

Kako se priprema piletina s povrćem iz rerne

Sve što imate u ostavi ili frižideru, a ubraja se u povrće, možete iskoristiti za pripremu ovog i ukusnog i zdravog ručka. Najviše vremena ćete potrošiti na pranje i seckanje namirnica, a ispeći će se za manje od 40 minuta. Ako nemate pileće meso, možete iskoristiti bilo koje drugo meso (junetinu, svinjetinu, slaninu, kobasice…). I začiniti po želji.

Članak se nastavlja posle reklama
@jennnnaaayy Reply to @livchristinaaaa Chicken Legs or Chicken Thighs would go awesome here too! #Foodie #Traybake #Dinner #EasyRecipe #Chicken #Vegetables #RoastVeg ♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Recept za piletinu s povrćem

Sastojci:

  • 500 g piletine (belo meso, krilca, bataci…)
  • 800 g krompira
  • 1 veća šargarepa
  • malo zamrznutog brokolija
  • 1 manja tikvica
  • 2-3 paprike babure
  • 1 glavica crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 veći paradajz
  • so i biber po ukusu
  • malo svežeg ruzmarina
  • tucana ljuta papričica (po ukusu)
  • malo ulja

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Isperite piletinu pod mlazom hladne vode, a zatim je isecite, premažite uljem, posolite i pobiberite.
  2. Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luka.
  3. Operite, oljuštite i isecite krompir, šargarepu i tikvicu.
  4. Operite paprike, uklonite semenke i isecite ih na trake. Operite i isecite paradajz na kriške.
  5. Pomešajte sve povrće, posolite i pobiberite.
  6. Rasporedite piletinu i povrće u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu činiju. Preko stavite grančice ruzmarina.
  7. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 35-40 minuta. Služiti toplo.

Prijatno!

YelenaYemchuk/gettyimages.com