Piletina s povrćem iz rerne: Brzi ručak bez puno muke
Ne postoji ukusniji, a lakši i brži ručak od ovog. U pitanju je piletina s povrćem iz rerne koju ćete pripremiti bez mnogo muke.
Dok se svi kolektivno kuvamo na četrdeset stepeni poslednja stvar koju želimo i koja nam je potrebna jeste to da provodimo sate u kuhinji iznad šporeta. Ali ne možemo svaki dan jesti samo salate i voće. Zato danas spremamo preukusno, a brzo jelo. Piletinu s povrćem iz rerne jeli bismo svaki dan.
Kako se priprema piletina s povrćem iz rerne
Sve što imate u ostavi ili frižideru, a ubraja se u povrće, možete iskoristiti za pripremu ovog i ukusnog i zdravog ručka. Najviše vremena ćete potrošiti na pranje i seckanje namirnica, a ispeći će se za manje od 40 minuta. Ako nemate pileće meso, možete iskoristiti bilo koje drugo meso (junetinu, svinjetinu, slaninu, kobasice…). I začiniti po želji.
@jennnnaaayy Reply to @livchristinaaaa Chicken Legs or Chicken Thighs would go awesome here too! #Foodie #Traybake #Dinner #EasyRecipe #Chicken #Vegetables #RoastVeg ♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz
Recept za piletinu s povrćem
Sastojci:
- 500 g piletine (belo meso, krilca, bataci…)
- 800 g krompira
- 1 veća šargarepa
- malo zamrznutog brokolija
- 1 manja tikvica
- 2-3 paprike babure
- 1 glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 1 veći paradajz
- so i biber po ukusu
- malo svežeg ruzmarina
- tucana ljuta papričica (po ukusu)
- malo ulja
Priprema:
- Isperite piletinu pod mlazom hladne vode, a zatim je isecite, premažite uljem, posolite i pobiberite.
- Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luka.
- Operite, oljuštite i isecite krompir, šargarepu i tikvicu.
- Operite paprike, uklonite semenke i isecite ih na trake. Operite i isecite paradajz na kriške.
- Pomešajte sve povrće, posolite i pobiberite.
- Rasporedite piletinu i povrće u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu činiju. Preko stavite grančice ruzmarina.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 35-40 minuta. Služiti toplo.
Prijatno!