Piletina u sosu od paradajza: Mekana, sočna i preukusna
Jeste li spremni za jedno savršeno, preukusno jelo? Imamo odličan predlog za vas – piletina u sosu od paradajza. Niko joj ne može odoleti…
Ovo je jedno od onih jela koje kad jednom probate, pravite stalno. Ukusna, sočna piletina u fantastičnom crvenom sosu zadovoljiće i one probirljive kojima je teško ugoditi. I ono što je još važno, sos od paradajza je izuzetno zdrav.
Piletina u sosu od paradajza: Nije samo ukusno, već i zdravo jelo
Ovo jelo je praznik za nepca, a osim toga, može vam pomoći i da sačuvate zdravlje. Tajna je u sosu od pardajza. Da li ste znali da je kuvani paradajz zdraviji od svežeg? Tajna je u likopenu, snažnom antioksidansu koji prevenira i teška oboljenja. Paradajz je takođe dragoceni saveznik u borbi s holesterolom.
Pojedini naučnici tvrde da kuvani paradjz (sos odnosno sok od paradajza) ima iste osobine kao statini, lekovi koji se prepisuju za snižavanje masnoća u krvi, budući da organizam lakše apsorbuje likopen iz termički obrađenog proizvoda nego iz onog svežeg.
Na TikTok-u smo pronašli odličan video recept za piletinu u sosu od paradajza:
@flavorgod #easy #chicken #recipe 🤗 #onedishmeal #fyp #fy #flavorgod #lunch #dinner ♬ original sound – Flavor God
A kako mi pripremamo piletinu u sosu od pardajza
Sastojci:
- 500 g pilećih grudi
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- 250 ml soka od pardajza
- 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice aleve paprike
- malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
- so i biber po ukusu
- 2 kašike ulja
- 1 šolja vode
Priprema:
- Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite još jedan minuta.
- Dodajte 9isečenu piletinu i alevu papriku. Dinstajte dok ne promeni boju.
- Nalijte sok od paradajza i vodu. Poklopite i pustite da se krčka sve dok piletina ne omekša.
- Dodajte bosiljak i ljutu papričicu. Posolite i pobiberite. Možete dodati i druge začine po ukusu.
- Pustite da se krčka još malo (sos treba da bude malo gušći). Na kraju dodajte seckani peršun.
- Piletinu možete služiti uz kuvanu testeninu, kuvani pirinač ili kuvani krompir.
Prijatno!