Pita od krompira bez kora: Omiljena krompiruša na drugačiji način

by | novembar 2, 2023
Pita od krompira bez kora: Omiljena krompiruša na drugačiji način

Retki su oni koji ne vole domaću krompirušu a mi smo odlučili da je napravimo na malo drugačiji način. Kako se pravi pita od krompira bez kora?

Navikli smo na krompirušu s kupovnim ili domaćim korama. A da li ste nekad jeli pitu od krompira bez kora?

Pita od krompira bez kora: Brzo se priprema – još brže pojede

Ljudi odrasli na ovim prostorima ne mogu da zamisle život bez pita – slanih ili slatkih. A osim nezamenjive starinske gibanice sa sirom, omiljena nam je krompiruša. Svaka domaćica ima svoj recept i koliko god pita sa krompirom da samo probali, svaka je bila drugačija.

Omiljenu krompirušu možete pripremiti i bez kora. I dodavati sastojke po ukusu. U smesu za pitu sa krompirom bez kora možete dodati: kajmak, punomasni tvrdi ili sitni sir, parmezan, šunku, salninu, kobasicu, praziluk, beli luk, spanać… Šta god vam je po volji. Ne možete pogrešiti.

Sledeći video prikazuje jedan od načina na koji možete pripremiti pitu od krompira bez kora:

Članak se nastavlja posle reklama
@caribbeanmamabear He Mamas, here is the recipe for my delicious potato pie that’s full of wholesome veggies. Do Enjoy! 2 lbs potatoes + 2 tsp salt for boiling, 1/2 cup grated carrots 1 cup finely chopped steamed broccoli, chive, celery & pimentoes to taste, 1 tsp black pepper 2 tsp each; onion powder, garlic powder & oregano, 1 cup Shredded sharp cheddar cheese 1/2 cup grated parmesan cheese 1/4 cup evaporated milk top with Parsley & chilli flakes (optional) #fyp #potatopie #sneakyveggies #momtok #trini_tiktoks #cookingforkids #caribbeancooking ♬ Surf music that feels summer – SKUNK

Kako mi pripremamo krompirušu bez kora

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 već glavica crnog luka
  • 3 jajete
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 150 g pšeničnog brašna
  • 100 g sitno iseckane slanine
  • 2 ravne kašičice soli
  • 1 kašičica vegete
  • 1/8 kašičice bibera
  • malo ulja
  • komadić putera

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Oljuštite i narendajte krompir na krupno rende.
  2. Dodajte sitno iseckan crni luk. Dobro promešajte.
  3. U drugoj činiji umutite jaja viljuškom, pa dodajte pavlaku i mešajte sve dok se ne sjedini.
  4. Pomešajte jaja i krompir. Dodajte sitno iseckanu slaninu. Dobro promešajte.
  5. Dodajte so, biber i vegetu. Dobro promešajte.
  6. Zatim dodajte kukuruzno i belo brašno i mešajte varjačom sve dok se svi sastojci ne sjedine.
  7. Prespite smesu u tepsiju premazanu uljem ili obloženu papirom za pečenje i ravnomerno je rasporedite. Na kraju je poravnajte.
  8. Premažite smesu otopljenim puterom i peciteu rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa oko 40 minuta, dok pita ne porumeni.

Prijatno!

Brza proja sa spanaćem: Starinsko jelo koje svi vole

Članak se nastavlja posle reklama

SMarina/gettyimages.com