Pohovane paprike punjene sirom: Niko im ne može odoleti

by | jul 20, 2023
Pohovane paprike punjene sirom

Neko je rekao pohovane paprike punjene sirom? Uvek smo rasploženi za ovaj specijalitet. A ko mu može odoleti.

Volimo paprike na sve moguće načine. A volimo i sve što je pohovano. Sutra ćemo razmišljati o kalorijama –  i o masnoćama. Danas ćemo da uživamo u slasnom receptu. Pohovane paprike punjene sirom možete napraviti na bezbroj načina. U mešavinu za punjenje možete dodati seckano pileće belo meso, šunku, paradajz i razno drugo povrće – sve zavisi od ukusa.

Količina namirnica zavisi od toga koliki broj porcija vam treba. Navedeni recept je za 4 osobe. Birajte potpuno zdrave, sočne i krupne paprike. Da biste ih pohovali, moraćete najpre da ih ispečete i oljuštite. A to ste, pretspostavljamo, već iks puta radili do sada. I birajte malo suvlji sir, biće lakše za pohovanje.

Pohovane paprike punjene sirom: Nutritivna vrednost

Kalorije: oko 550 kalorija po porciji

Proteini: oko 25 grama

Članak se nastavlja posle reklama

Masti: oko 20 grama

Ugljeni hidrati: oko 60 grama

Kako se pripremaju

Sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 6-8 velikih crvenih paprika babura
  • 450-600 g sitnog sira
  • 6-8 jaja
  • 60-80 g putera
  • 30-40 g pšeničnog brašna
  • 50-60 g prezle
  • 3-4 kašike peršuna, sitno iseckanog
  • so i biber po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Odrežite vrhove (kapice) sa paprika i uklonite semenke. Dobro ih operite pod mlazom tople vode i osušite papirnim ubrusom.
  2. Poređajte paprike u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dvadesetak minuta. Ili ih ispecite na roštilju. Stavite vrele paprike u činiju i prekrijte ih krpom. Ostavite ih da se ohladi, a zatim ih oljuštite.
  3. Pomešajte sir, omekšali puter, četiri jajeta, peršun so i biber. Pažljivo napunite paprike.
  4. Uvaljate paprike najpre u brašno, a zatim u umućena jaja, pa u prezle. Kao što to i inače radite kada pohujete meso ili povrće.
  5. Pržite paprike u ulju zagrejanom na srednjoj temperaturi sa obe strane sve dok ne porumene.
  6. Služiti sa salatom od od paradajza i sosom po izboru.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

images.etc/shutterstock.com