Pohovane paprike punjene sirom: Niko im ne može odoleti
Neko je rekao pohovane paprike punjene sirom? Uvek smo rasploženi za ovaj specijalitet. A ko mu može odoleti.
Volimo paprike na sve moguće načine. A volimo i sve što je pohovano. Sutra ćemo razmišljati o kalorijama – i o masnoćama. Danas ćemo da uživamo u slasnom receptu. Pohovane paprike punjene sirom možete napraviti na bezbroj načina. U mešavinu za punjenje možete dodati seckano pileće belo meso, šunku, paradajz i razno drugo povrće – sve zavisi od ukusa.
Količina namirnica zavisi od toga koliki broj porcija vam treba. Navedeni recept je za 4 osobe. Birajte potpuno zdrave, sočne i krupne paprike. Da biste ih pohovali, moraćete najpre da ih ispečete i oljuštite. A to ste, pretspostavljamo, već iks puta radili do sada. I birajte malo suvlji sir, biće lakše za pohovanje.
Pohovane paprike punjene sirom: Nutritivna vrednost
Kalorije: oko 550 kalorija po porciji
Proteini: oko 25 grama
Masti: oko 20 grama
Ugljeni hidrati: oko 60 grama
Kako se pripremaju
Sastojci:
- 6-8 velikih crvenih paprika babura
- 450-600 g sitnog sira
- 6-8 jaja
- 60-80 g putera
- 30-40 g pšeničnog brašna
- 50-60 g prezle
- 3-4 kašike peršuna, sitno iseckanog
- so i biber po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
- Odrežite vrhove (kapice) sa paprika i uklonite semenke. Dobro ih operite pod mlazom tople vode i osušite papirnim ubrusom.
- Poređajte paprike u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dvadesetak minuta. Ili ih ispecite na roštilju. Stavite vrele paprike u činiju i prekrijte ih krpom. Ostavite ih da se ohladi, a zatim ih oljuštite.
- Pomešajte sir, omekšali puter, četiri jajeta, peršun so i biber. Pažljivo napunite paprike.
- Uvaljate paprike najpre u brašno, a zatim u umućena jaja, pa u prezle. Kao što to i inače radite kada pohujete meso ili povrće.
- Pržite paprike u ulju zagrejanom na srednjoj temperaturi sa obe strane sve dok ne porumene.
- Služiti sa salatom od od paradajza i sosom po izboru.
Prijatno!