Posna riblja pašteta od oslića i sardine
Kada je post, nema brže i zdravije večere od posne riblje paštete. Mi vam donosimo recept za ukusnu riblju paštetu od oslića i sardine
Riblja pašteta je posno jelo koje se dopada čak i onima koji nisu ljubitelji ribe. Njen ukus nije jak, nego umeren, naročito u receptu koji vam donosimo, a u kojem se koriste oslić i sardine. Za pripremu je potrebno svega 30 minuta, a može da se čuva u frižideru do 48 sati.
Da li je oslić zdrav?
Oslić je riba koja ima malo kostiju, pa je većini domaćica omiljeni izbor. Oslić je jedan od najboljih izvora esencijalnih masnih kiselina, proteina, minerala i vitamina rastvorljivih u mastima, poput vitamina A, E i D. Spada u nemasne ribe sa visokim sadržajem vode, što automatski znači i malo kalorija i zasićenih masti.U 100 grama ove ribe ima čak 17 grama proteina i svega 0,1 gram masti i 0,3 grama ugljenih hidrata. Ovo oslića čini idealnim izborom za sve vrste ishrana, kao i za sve generacije.
Posna riblja pašteta od oslića i sardine
Najbrži način da napravite riblju paštetu, jeste da se opredelite za recept koji sadrži oslić i sardine. Ove ribe ne sadrže puno kostiju, lako se čiste i brzo pripremaju.
Sastojci:
1/2 kg fileta oslića
1 pakovanje sardine
1 praziluk
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
kašikica senfa
sirće
limun
svež peršun
1 kašikica maslinovog ulja
biber, so, vegeta po ukusu
Priprema:
- Obariti filete oslića (po potrebi ih očistiti) i crni luk.
- Ocediti sardinu i očistiti je
- U blenderu ispasirati kuvanog oslića, sardinu, crni i beli luk i praziluk, dok se ne dobije kompaknta masa.
- Dodati začine, kašikicu senfa i kašikicu maslinovog ulja
- Sjediniti, pa probati i odrediti količinu sirćeta koju je neophodno dodati spram ukusa.
- Na kraju dodati seckani svež peršun ili mirođiju.
Prijatno!
Kako se pravi posna riblja pašteta?
Ukoliko vam je posni namaz potreban na brzinu, možete koristiti ovaj alternativni recept koji je za samo jedan dan osvojio društvene mreže:
View this post on Instagram