Posne pljeskavice od tikvica i krompira – savršena zamena za meso
Danas počinje veliki vaskršnji post, pa ako ga se pridžavate, za ručak možete napraviti preukusne posne pljeskavice od tikvica i krompira.
Narednih 40 dana, aktuelna će biti posna trpeza, a mi ćemo se potruditi da sa vama podelimo odlične posne recepte koje možete isprobati u ovom periodu. Danas pravimo odlične posne pljeskavice od povrća koje su odlična i vrlo ukusna zamena za meso.
Posne pljeskavice od tikvica i krompira
Sve do Vaskrsa, delićemo recepte za ukusna posna jela koja će obogatiti vašu trpezu. Prvo što većina ljudi posmisli kada je post u pitanju je „kako ću sad bez mesa“. Ali ne brinite, postoji toliko fenomenalnih recepata za jela koja ne sadrže meso, a podjednako su ukusna. Jedno od njih su i posne pljeskavice od povrća (tikvice, krompir, šargarepa, crni i beli luk) koje možete pripremati i za ručak i za večeru.
Na TikTok-u smo pronašli jednostavan recept za pripremu pljeskavica ot tikvica i krompira. U pitanju je mrsna verzija, pa ako želie posnu, samo izbacite jaje:
@elverana_01 1 potato 1 zucchini 1 egg Half onion Flour 4 spoon Baking soda tbs Cilantro Salt, pepper #recipe #food #fyp #fritters #delicious #foodie #yum ♬ original sound – El_verana
Recept za posne pljeskavice
Sastojci:
- 1 tikvica srednje veličine
- 2 veća bela krompira
- 1 srednja šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/4 šolje belog brašna
- 1/2 kašičice morske soli
- 1 /4 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1 kašika sitno seckanog svežeg vlašca
- ostali začini po želji
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200°C. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane.
- Operite, a zatim oljuštite tikvicu, krompir i šargarepu, a zatim ih narendajte.
- Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luk.
- Pomešajte: tikvice, krompir, šargarepu, crni i beli luk i sitno isckani vlašac. Posolite i pobiberite.
- Dodajte brašno i dobro promešajte da se svi sastojci dobro povežu. Kašikom vadite smesu i ređajte u pleh, preko papira za pečenje. Malo pritisnite da se formiraju pljeskavice.
- Poprskajte pljeskavice uljem i pecite dvadeset minuta. Zatim ih okrenite, ponovo poprskajte uljem i pecite dok ne porumene.
- Ako tako više volite, pljeskavice možete pržiti i na ringli. Vrele pljeskavice poređajte na papirni ubrus da se upije višak ulja.
- Služiti tople pljeskavice uz sezonsku salatu.
Prijatno!