Posni krompir paprikaš, najbolji recept
Kada postimo, najteže je pronaći adekvatne zamene za meso. Posni krompir paprikaš je jedna od njih
Iako se sprema bez mesa i životinjskih masnoća, posni krompir paprikaš je ukusan i sit obrok, koji rado prihvataju čak i mališani. Za njegovu pripremu treba svega oko 45 minuta. Možete ga služiti uz testeninu ili kao samostalan obrok.
Da li je krompir paprikaš dobra zamena za mesni obrok?
Krompir paprikaš ima daleko manje kalorija od parikaša sa mesom, svega oko 75 kalorija na 100 grama. Ima dosta vlakana i ugljenih hidrata, a masti su svedene na minimum. Krompir je i solidan izvor proteina, pa se često koristi kao zamena za meso.
Ipak, valja zapamtiti da je krompir namirnica bogata skrobom i šećerima.
Kako se sprema posni krompir paprikaš?
Sastojci:
1,5 kg krompira,
3 glavice luka,
3 šargarepe,
aleva paprika,
1-2 kašike paradajz pirea,
ulje,
biber,
vegeta,
peršun,
celer.
Priprema:
- Krompir oljuštite i isecite na krupne kocke.
- Sitno isecite crni luk i propržite ga na ulju. Ubacite šargarepu sečenu na kolutove i nastavite dinstanje.
- Kada je luk postao staklast, dodajte mu krompir, kašikicu soli i nastavite da dinstate uz dolivanje vode
- Kad se luk potpuno izdinsta, dodate mlevenu papriku, zalijte toplom vodom da ogrezne i ostavite da se kuva dok krompir skroz ne omekša.
- Na kraju se doda paradajz pire, biljni začin i biber i ukuva. Možete zapržiti belom zaprškom (kašika brašna u 50 ml vode)
Prijatno!
Video recept za posni krompir paprikaš:
Detalje o pripremi ovog jela možete pogledati i na videu: