Posni paprikaš sa pečurkama: Brzo, zdravo i ukusno
Posni recepti mogu delovati komplikovanije zbog ograničenja u sastojcima, ali to ne mora biti slučaj. Posni paprikaš sa pečurkama je pravi primer za to.
Posna kuhinja je često mnogo zdravija, ali to ne znači da je manje ukusna. Trik je u tome da iskombinujete sastojke na pravi način. Srećom, povrće nam daje mnogo načina na koje možemo da ga kombinujemo i pripremamo. Ako vam je dosadilo da ponavljate iste recepte, evo nečeg zanimljivog što biste mogli da isprobate i što ćete sigurno stalno praviti.
Šampinjoni su pravi pomoćnici našem zdravlju
Šampinjoni se mogu pripremati na razne načine, ali će u ovom obliku paprikašu dati drugačiji ukus kom nećete moći da odolite. Šampinjoni su inače veoma niskokalorični i bogati nutrijentima. Oni sadrže važne vitamine i minerale kao što su vitamini B kompleksa, vitamin D, kalijum, fosfor i gvožđe. Takođe su i dobri antioksidanti i predstavljaju dobar izvor vlakana.
Šampinjoni su zbog svojih svojstava odlična podrška imunom sistemu, pomažu zdravlje srca i varenje, a takođe su korisni za kosti. Dakle, ne postoji razlog da ih ne uvrstite u omiljeni domaći recept kao što je paprikaš. U kombinaciji sa ostatkom povrća, ovo je savršenstvo ukusa. Ovo je recept koji će vam oduzeti najviše vremena samo dok iseckate povrće, ali osim toga nećete imati previše posla, a bićete prezadovoljni čarobnim ukusom.
Recept za posni paprikaš sa pečurkama
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 700 g krompira
- 2 glavice crnog luka
- 4-5 šargarepa
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica začinske paprike
- biber po ukusu
- svež peršun po ukusu
Priprema:
- Iseckajte krompir i šargarepu na kockice.
- Ispržite luk i dodajte krompir i šargarepu.
- Dinstajte desetak minuta sa povremenim mešanjem, a potom dodajte šampinjone.
- Dodajte vodu tako da prelije povrće i ostavite na tihoj vatri da krčka.
- Dodajte biber, so i suve biljne začine.
- Kada je povrće skuvano, dodajte začinsku papriku i peršun.
Prijatno!