Povrće iz rerne: Brz, jeftin i preukusan ručak
Ako želite da spremite nešto zdravo i ukusno za ručak, a nemate baš puno vremena za to, u tom slučaju najbolji izbor je povrće iz rerne.
Na raspolaganju nam je obilje raznovrsnog povrća i treba to maksimalno iskoristiti. A jedno od najzdravijih, najjedonstavnijih i najukusnijih jela od povrća možete napraviti za tili čas. Potrebno vam je samo povrće – što raznovrsnije, to bolje.
Povrće iz rerne jedno je od najzdravijih jela
Zamislite samo tu količinu vitamina, minerala, antioksidanasa, vlakana i drugih hranljivih sastojaka u povrću. I sve to na vašem tanjiru u vidu preukusnog obroka. I što je najbolje, ovo jelo može da napravi i svaki početnik u kuhinje. Ne možete nikako pogrešiti. Osim ako pustite da se povrće predugo peče, pa vam zagori ručak…
Na internetu možet pronaći bezbroj različitih recepata za pripremu povrća iz rerne, a mi smo za vas izdvojili sledeći recept sa TikTok-a:
@zaynab_issa Roasted Veggies for the Soul? #vegan #vegetarian #mealprep #zucchini #vegetables #veggies #favoriterecipe #fyp #easyrecipes #homecooking ♬ Play Date – Rohan Saridena
A kako mi pravimo pečeno povrće
Sastojci:
- 400 g mladog krompira
- 1 batat (slatki krompir)
- 1 tikvica
- 2-3 paprike babure
- 1 manji patlidžan
- 2 veće šargarepe
- 1 veliki paradajz
- 1 veća glavica crnog ili crvenog luka
- 3-4 veća čena belog luka
- 2 grančice ruzmarina
- so i biber po ukusu
- ostali začini po ukusu
Priprema:
- Dobro operite sve povrće. Oljuštite krompir, batata, crni i beli luk. Krompir, batat i crni luk isecite na kriške. Beli luk izgnječite drškom od kuhinjskog noža.
- Uklonite semenke iz paprike i isecite ih na trake. Tikvice ne morate da ljuštite, samo ih isecite na tanke kolutove ili na kockice. Isto važi i za patlidžan.
- Sipajte povrće u podmazanu tepsiju ili pekač, začinite po ukusu i dodajte sveži ruzmarin. Pospite uljem, promešajte i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35-40 minuta.
- Služiti toplo uz sir (odlično ide uz fetu). Pečeno povrće možete služiti i kao prilog uze meso, ili ga pomešati s kuvanom testeninom.
Prijatno!