Projice sa krompirom: Odlične su i sutradan
Ako volite projice, a dosad ste pravili samo klasične sa sirom ili spanaćem, probajte ovaj recept – projice sa krompirom. veoma su ukusne čak i sutradan.
Šta ima ukusnije, a da može lako da se pripremi od projica. Najbolje je to što ih možete pripremati na više načina i dodavati sastojke po želji.
Projice sa krompirom: Svima će se dopasti
Slane projice idealne su za doručak, ručak ili užinu. Možete ih pripremiti za večeru, a ostatak poneti sutra na posao. Odlična su, i zdravija, zamena za razne grickalice i slatkiše koje jedemo dok smo na poslu. A pod izgovorom kako nemamo vremena da pripremamo hranu. I onda se čudimo otkud nam masne naslage oko struka. Još ako ceo dan sedite ispred računara – koji kilogram viška je potpuno očekivan.
Na TikToku-u možete naći zanimljive recepte za pripremu projica – i slanih i slatkih. A nama je privukao pažnju sledeći recept za pripremu projica u koje se dodaje kukuruz šećerac:
@tamingtwins The stuff cheese dreams are made of. #savourymuffins #cheese #cheesesnacks #cheeserecipe #muffinrecipe #foodie #bread ♬ original sound – Sarah – Taming Twins
Kako mi pripremamo projice sa krompirom
Sastojci:
- 500 g krompira
- 200 g sira (npr. feta, gauda, ili drugi po želji)
- 3 jaja
- 200 g kukuruznog brašna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 100 ml jogurta
- 50 ml ulja
- Susam za posipanje (opciono)
Priprema:
- Skuvajte krompir u slanoj vodi. Kada je krompir skuvan, ocedite ga i izgnječite viljuškom.
- Umutite jaja u većoj posudi, dodajte jogurt i ulje, pa dobro promešajte.
- U smesu dodajte izgnječeni krompir i promešajte dok se sastojci lepo ne sjedine.
- Dodajte kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo. Nastavite mešanje dok ne dobijete glatku smesu.
- Na kraju dodajte izrendan sir i ponovo promešajte. Ako je smesa previše gusta, dodajte malo vode.
- Sipajte smesu u kalupe za projice u koje ste prethodno stavili papirne korpice za mafine. Po vrhu pospite susam, ako želite.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, ili dok projice ne dobiju lepu zlatno smeđu boju.
Prijatno!