Imamo najbolji recept za punjene paprike sa bulgurom i povrćem

by | septembar 4, 2024
punjene paprike sa bulgurom i povrćem

Ako postoji jelo koje nam nikada neće dosaditi, to su punjene paprike. A danas sa vama delimo odličan recept za punjene paprike sa bulgurom i povrćem.

Paprike punjene povrćem, ako se lepo spreme, podjednako su ukusne kao one punjene mesom. A pirinač nije jedina osnova koju možete koristiti, mada je najpopularnija. Isprobajte paprike punjene bulgurom. Iznenadićete se koliko su ukusne.

Kako se pripremaju punjene paprike sa bulgurom

Mi ih pripremamo sa paradajzom, crnim lukom i šargarepom, a vi možete dodati i ostalo ovrće po želji (tikvice, patlidžan, grašak, kukuruz šećerac). Kao i začine – bosiljak, kim, alevu papriku, tucanu ljutu papričicu (ako volite ljuto), mleveni korijander, sitno iseckan sveži vlašac, majoran… Umesto vode, možete koristiti i bujon od povrća. Šta više volite. Na internetu se mogu naći različiti recepti za pripremu punjenih paprika, a jedan od njih je i sledeći video sa TikTok-a:

Članak se nastavlja posle reklama
@tasteforhappiness_ Bulgurlu Fit Biber Dolması Fit Stuffed Green Peppers with Bulgur ☘ EN recipe ⬇️ Evde bolca maydanoz mu var, canın dolma istedi ama hafif mi olsun istiyorsun ? Neden bulgurdan yapmıyorsun Malzemeler; – 12 adet dolmalık biber – 1 büyük soğan (ķüp doğranmış) – 15 yemek kaşığı bulgur – 4 yemek kaşığı salça – Yarım demet maydanoz – 1/2 su bardağı zeytinyağı – Tuz, karabiber – 2 su bardağı su Biberleri ayıkla ve üstlerini kapak olarak beklet. Bir tencerede soğanı zeytinyağı ile kavur. Salçayı ekle, bulguru ekle. Yarım su bardağı suyu ekleyip pişir. Maydanozu ekle, yarım su bardağı suyu da ekle biraz pişir. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştır. Biberlerin içlerini doldur ve tencereye diz.1 su bardağı suyu ekleyip 45 50 dk pişir. Yoğurt ve kuru domates ile servis edebilirsin. Afiyet olsun ☘ #biberdolması#bulgurlubiberdolması#bulgurlutarifler#fittarifler#sağlıklıtarifler#yemektarifleri#dolma#tarifler#tarif Fit Stuffed Green Peppers with Bulgur ☘ If there are a lot of parsley in your refrigerator, and you can eat stuffed green peppers as fit. You can use bulgur ☘ Ingredients – 12 green peppers for stuffed – 1 big size onion (cube chopped) – 15 table spoon bulgur – 4 table spoon tomato sauce – 1/2 bundle parsley – 1/2 cup olive oil – Salt, black pepper – 2 cup water Extract green peppers for stuffing and use bottom sections as cap. Roast onion with olive oil in a pan. Add tomato sauce and add bulgur. Cook them with 1/2 cup water. Add parsley and cook them with 1/2 cup water,too. Add salt and blackpepper. Stuffing green peppers with this mixture and align to the pot. Add 1 cup water and cook 45 50 minutes. You can serve with yoghurt and dry tomatoes. #greenpeppers#stuffing#parsley#fitrecipes#healthyrecipes#bulgur#bulgurrecipe ♬ Beat Automotivo Tan Tan Tan Viral – WZ Beat

Najbolji recept za punjene paprike sa bulgurom i povrćem

Sastojci:

  • 6-7 paprika babura
  • 200 g bulgura
  • 400–700 ml vode
  • 1 glavica crnog ili crvenog luka
  • 1 veliki paradajz
  • 1 veća šargarepa
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike parajz paste
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

  1. Bulgur preliti sa 250 ml ključale vode i ostaviti 15 minuta.
  2. Luk i oljušteni paradajz isecite na male komadiće. Šargarepu narendajte na sitno ili srednje rende.
  3. Da biste lakše ogulili paradajz, stavite ih u ključalu vodu na nekoliko sekundi.
  4. U tiganju na ulju propržite luk i šargarepu 5-7 minuta. Dodajte paradajz i kuvajte još 5 minuta.
  5. Prženo povrće pomešajte sa bulgurom i kašikom paradajz paste. Začinite solju, biberom i začinima.
  6. Ako u bulguru nakon namakanja ostane vode, ocedite ga.
  7. Odrežite vrhove paprike, uklonite semenke i unutrašnje membrane.
  8. Napunite paprike mešavinom bulgura i povrća. Stavite u posudu za pečenje i prekrijte vrhovima.
  9. Preostalu vodu pomešanu sa paradajz pastom i začinima sipajte u tepsiju.
  10. Pecite oko 40 minuta na 180–200 °C.

Prijatno!

zefirchik06/gettyimages.com