Punjene paprike u bešamel sosu: Recept za najukusniji ručak

by | oktobar 5, 2023
Punjene paprike u bešamel sosu: Recept za najukusniji ručak; punjene paprike u sosu

Ako tražite recept za preukusan ručak, došli ste na pravo mesto. Danas spremamo punjene paprike u bešamel sosu. Ništa ukusnije nismo jeli…

Ovo jelo je posebno jer kombinuje bogate ukuse paprika, mesa i kremastog bešamel sosa. Bešamel sos dodaje kremastu teksturu i ukus jelu, čineći ga neodoljivim. Ovo je tradicionalno jelo koje se često priprema u mnogim kuhinjama širom sveta i može ga prilagoditi po svom ukusu dodavanjem različitih začina ili povrća.

Punjene paprike u bešamel sosu: Mogu se pripremiti na više načina

Svaka domaćica ima tajne recepte koje retko kome otkriva. Takav slučaj je i sa bešamel sosom i punjenim paprikama. Ovo jelo može se pripremiti na bzbroj načina, a mi još nismo probali punjene paprike a da nam se nisu dopale. osim mesom, pparike možete puniti i sirom, pečurkama, pirinčem, povrćem… Nema ukusnijeg ručka, naročito za jesenje dane.

Sledeći video prikazuje jedan od načina na koji možete napraviti punjene paprike u bešamel sosu:

@vessys_gourmet_kitchen Stuffed Peppers with Yogurt Sauce Ingredients: 10 bell peppers 2 lbs ground beef- you can use any ground meat you like 3 tbs olive for sauté plus more to drizzle on peppers 2 rice rice of choice- I’m using jasmine 1 shredded tomatoes 2 vine tomatoes- sliced for closing the peppers 1/2 cup water for the rice near mixture + 2 cups water to pour in the baking dish 2 tbs tomato paste A handful of chopped parsley 1 large carrot 🥕 1 medium onion 🧅 2 tbs salt Black pepper Yogurt sauce: 1 cup whole milk yogurt 1 egg- beaten 2 tbs flour 1 cup- pan juice from the peppers Salt and pepper to taste Tbs olive oil Parsley Method: 1. Wash and de-ceed peppers; 2. Chop onion and carrots and sauté in olive oil until softened then add ground beef and crumble it; followed by rice, shredded tomato and tomato paste: season with salt and pepper and add water; 3. Stuff 3/4 of peppers as you leave a bit of space for the rice to expand during cooking and squeeze a slice of tomatoes to prevent rice from falling off the peppers; 4. Pour 2 cups water in the baking dish, drizzle olive oil and season with salt; 5. Bake at 400 F for about 2 hours as you flip halfway; 6. To make the sauce add all the ingredients to a pan: mix and bring to boil then remove from heat; 7. The sauce brings this dish to another level; don’t skip it! Enjoy! #stuffedpeppers #stuffedpepper #yogurtsauce #bulgariancuisine #bulgarianfood #recipeshare #dinnerideas #homecookedmeals ♬ SHIVERSEd SheeranDc yurgurlgabbie – 🖤 gαвяιєℓℓα 🖤

Članak se nastavlja posle reklama

Recept za punjene paprike u bešmel sosu

Sastojci:

Za punjenje:

  • 4 veće paprike babure
  • 300g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka (srednje veličine), sitno iseckanog
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 šolja kuvanog pirinča
  • 1 paradajz, sitno iseckan
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika maslinovog ulja

Za bešamel sos:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike brašna
  • 2 šolje mleka
  • so, biber i muskatni oraščić po ukusu
  • 1/2 šolje rendanog kačkavalja (opciono)

Uputstvo:

  1. Prethodno zagrejte rernu na 180°C.
  2. Operite paprike, odsecite im gornji deo (kao poklopac) i uklonite semenke i unutrašnje membrane. Stavite ih u veću šerpu sa ključalom vodom i kuvajte ih oko 5 minuta da omekšaju. Zatim ih izvadite i ostavite da se ohlade.
  3. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte seckani luk i beli luk. Propržite ih dok ne postanu staklasti.
  4. Dodajte mleveno meso i pržite ga dok ne promeni boju.
  5. Dodajte paradajz i kuvajte još nekoliko minuta dok se ne zgusne.
  6. Sklonite sa vatre i dodajte kuvani pirinač. Dobro promešajte i začinite solju i biberom po ukusu.
  7. Napunite paprike ovom smesom i stavite ih u vatrostalnu posudu.
  8. Za pripremu bešamel sosa, rastopite puter u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i mešajte dok ne postane svetlo smeđe boje.
  9. Postepeno dodajte mleko uz neprestano mešanje kako biste izbegli grudvice. Nastavite mešati dok se sos ne zgusne.
  10. Začinite bešamel sos solju, biberom i malo muskatnog oraščića po ukusu. Dodajte rendani kačkavalj i mešajte dok se ne otopi.
  11. Prelite paprike pripremljenim bešamel sosom.
  12. Pokrijte vatrostalnu posudu aluminijumskom folijom i stavite je u prethodno zagrejanu rernu. Pecite paprike oko 30 minuta. Zatim sklonite foliju i pecite još desetak minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Topi se u ustima: Pileći bataci u sosu od senfa i meda

iko636/gettyimages.com