Brze pancerote bez kvasca
Recept za pancerote bez kvasca omogućava vam brzu i laku pripremu, a čak ih možete peći i u rerni!
Pancerote, također poznate kao „panzerotti“ potiču iz Italije. Ovo jelo je karakteristično za južne regione Italije, posebno Apuliju. Pancerote su slične kalconima ili pitama, ali su oblikovane kao male polukružne pite i obično se prave od istog tankog testa od brašna, vode i soli. Punjenje može biti različito, uključujući sir, paradajz, šunku, masline i druge sastojke.
Pancerote – nutritivna vrednost
Kada izaberete pancerote, izabrali ste pre svega ukusnu hranu. One sadrže visok nivo masti i ugljenih hidrata, ali su izuzetno site. Ako želite da smanjite unos masti, pancerote spremljene po ovom receptu možete peći u rerni.
Pancerota od oko 150 grama ima između 400 i 550 kalorija.
Recept za pancerote bez kvasca
Sastojci:
500 grama brašna
1 prašak za pecivo
2 dcl jogurta
2 dcl mlake vode
250 grama tvrdog sira, narendanog
200 grama šunkarice, narendane
200 gr ukišeljenih šampinjonaOd
kečap
so
ulje za prženje
Kako se prave pancerote bez kvasca?
Priprema:
- Pomešajte suve sastojke (brašno, suvi kvasac, prašak za pecivo, so) u jednoj većoj posudi
- Dodajte jogurt i polovinu vode i mutite dok ne dobijete testo bez grudvica. Dodajite ostatak vode postepeno
- Ostavite testo da odstoji 15 minuta
- Od testa napravite valjak, pa ga isecite na komadiće. Od komadića napravite kuglice, a potom ih razvijte oklagijom ili rukom.
- Testo premažite kečapom, ubacite kašiku sira, kašiku šunkarice i malo šampinjona. Zatvorite pancerotu
- Pržite u dubokom ulju sa obe strane, dok ne porumeni
Prijatno!