Najbolji recept za brze krofne sa jogurtom
Za brze krofne sa jogurtom ne trebaju vam sati – samo malo volje
Ako vi i vaša porodica volite krofne, ali nemate mnogo vremena na raposlaganju ili baš i niste vešti u mešenju testa, ove brze krofne sa jogurtom su savršena zamena.
Koja je razlika između tradicionalnog recepta i brzih krofni?
Razlika između tradicionalnih i brzih krofni ogleda se i u samoj recepturi, ali i u pripremi. U tradicionalnom receptu koristi se kvasac i testo se diže, zbog čega je priprema dosta složenija i duža. Ovaj recept zahteva da budete vešti u mešenju testa. Brze krofne sa jogurtom koriste jogurt i prašak za pecivo umesto kvasca. Skraćuje se vreme pripreme, nema potrebe da se mesi jer se sve zavrašava mikserom. Ukus je vrlo, vrlo sličan, ali se minimalne razlike primete u teksturi: tradicionalne krofne su za nijansu vazdušastijte i više narastu.
Recept za brze krofne:
Sastojci:
2 jaja
5 kasika secera
250 ml
1 prasak za pecivo
600 g brasna
6 velikih kasika jogurta
ulje za prženje
kristal šester za uvaljati
Priprema:
- Mikserom umutiti jaja i šećer.
- Kada se šećer istopi, dodati mleko i kašiku po kašiku dodavati brašno u koje ste prethodno sipali prašak za pecivo.
- Kada testo postane gusto, odložite mikser i mešajte varjačom.
- Na samom kraju dodajte jogurt i umešajte.
- Testo prebacite na pobrašnjavnjenu podlogu i mesite do ne prestane da se lepi za sto. Testo će ostati meko – to je u redu, ne dodajte još brašna da krofne ne bi bile tvrde.
- Razvijte testo na otprilike 1 cm debljine. Izvlačite krofne koristeći kao kalup šolju umočenu u brašno.
- Pecite u vrelom ulju dok ne narastu i porumene sa obe strane.
Prijatno!
Video recept za brze krofne sa jogurtom