Čizkejk sa trešnjama: Najbolji način da zasladite ovaj vikend

by | jun 1, 2024
Čizkejk sa trešnjama

Danas sa vama delimo odličan recept za fenomenalnu poslaticu od sezonskog voća – preukusni čizkejk sa trešnjama.

Čizkejk uopšte nije teško napraviti, a mi imamo jako dobar recept za ovu poslasticu sa prelivom od trešanja.

Recept za najbolji čizkejk sa trešnjama

@sugargeekshow These cherry cheesecake recipe is my new favorite dessert this holiday! 😍 It’s super creamy and the cherry topping balances out the sweetness so well! What is your favorite kind of cheesecake? Get the full recipe on Sugargeekshow.com https://sugargeekshow.com/recipe/homemade-cherry-cheesecake/ #dessert #cheesecake #cherrycheesecake #cherry #baking ♬ That was the last time – Princess Diana

Sastojci za osnovu od keksa:
125 grama izmrvljenih keksa
75 grama omekšalog putera
300 maskarpone sira
60 grama šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
½ kašičice svežeg limunovog soka
250 mililitara slatke pavlake

Za preliv od trešanja:
300 g trešanja
300 + 100 ml vode
100 g šećera
1 kesica želatina

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

  1. Sipajte u činiju puter i izmrvljeni keks. Mesite sve dok se sastojci ne sjedine. Prespite smesu u, puterom premazani, okrugli kalup prečnika od 20 cm. Rasporedite i dobro poravnajte smesu. Osnova od keksa treba da obuhvati i ivice kalupa. Ostavite da se ohladi u frižideru.
  2. Umutite maskarpone sir, šećer u prahu, ekstrakt vanile i limunov sok u činiji dok ne postane glatka. Lagano umutite slatku pavlaku, a zatim je umešajte u mešavinu krem sira.
  3. Kašikom sipajte fil za čizkejk na podlogu od keksa i zagladite špatulom. Stavite u frižider na 3 sata ili preko noći.
  4. Sipajte želatin u 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Izblendajte trešnje (bez koštica) i 300 ml vode, a zatim to prespite u šerpu i dodajte šećer. Zagrevajte na srednjoj temperaturi dok ne počne da vri, a zatim kvajte još oko 5 minuta.
  5. Sklonite šerpu sa šporeta i procedite preliv. Dodajte želatin, promešajte i ostavite 5 minuta da se malo prohladi.
  6. Čizkejk izvadite iz frižidera i polako sipajte preliv. Vratite čizkejk u frižider i ostavite da se hladi još minimum 4 sata.

Prijatno!

Arx0nt/gettyimages.co.uk