Ovako se prave najmekše galete (bakin kolač)

by | oktobar 18, 2023
mekane galete

Mekane galete ili bakin kolač su jedan od omiljenih ukusa detinjstva. A evo kako se pripremaju najmekše

Galete su omiljeni slatkiš našeg detinjstva, a njihova je priprema laka i jednostavna. Ovoga puta smo za vas pripremili recept za izuzetno meke galete pravljene od biskvitnog testa.

Sa čime se mogu servirati galete?

Galete koje popularno zovemo i bakinim kolačem su idealan način da zadovoljimo žudnju za slatkim. Prva opcija je jednostavna – prelivena šećernim prelivom, džemom ili medom, čine savršen desert ili brzinski slatki međuobrok. Za one koji žude za čokoladom, galete se mogu poslužiti sa kremastim nugat namazom i bananama za pravu poslasticu.

Takođe, galete se mogu iskoristiti umesto kora ili baze u voćnim kolačima, omogućavajući vam da eksperimentišete sa različitim voćnim punjenjima i šlagom. Odlično su rešenje za užinu za školarce ili za hranu koju možete nositi na put. Uz svoju raznovrsnost i prilagodljivost, galete postaju omiljeni deo slatke ishrane mnogih ljudi.

Recept za mekane galete:

Sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 3 jajeta
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Pripema mekanih galeta:

  1. Odvojite belanca od žumanaca
  2. Umutite čvrst sneg od belanaca. U njega dodati šećer i vanil šećer
  3. Kada sneg od belanaca bude gotov, dodajte žumanca i tečne sastojke. Mutite najmanjom brzinom ili ručno.
  4. Polako dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kašiku, po kašiku da se ne stvore grudvice
  5. Gotovo testo treba da bude glatko i nešto gušće od testa za palačinke. Premažite uljem aparat za galete, a zatim ga zagrejte
  6. U dobro zagrejan parat kašikom sipati testo. Peći dok ne porumeni.

Prijatno!

Video recept za mekane galete

Ukoliko prvi put koristite aparat za galete, ovaj video će vam biti od pomoći.

Članak se nastavlja posle reklama
Ezhukov/istock/gettyimagesplus